Kodėl vėl sugrįžę į pasaulį mes pamirštame Tavo meilę?

Klausimas: Svami-dži, Tu sakei, kad visada esi su mumis, daugybėje gyvenimų mus mylėjai, lygiai taip, kaip mus myli šiame gyvenime. Tai kodėl vėl sugrįžę į pasaulį mes pamirštame Tavo meilę? Ką galime padaryti, kad ateinančiame gyvenime to nepamirštume?

Svamis (per Madhu): Aš visada sakau: „Gyvenimas yra žaidimas, žaiskite jį.“ Žaidimas turi tam tikras taisykles. Jei norite žaisti futbolą, ar galima sakyti, kad neturi būti priešininkų komandos? Kad niekas jums neturi priešintis? Kad jums turi būti duota laisvė netrukdomiems patekti į kitą aikštės pusę? Tada nebūtų žaidimo. Taip pat ir gyvenimo žaidime yra tam tikros taisyklės.

Viena taisyklė yra ta, kad jūs neprisimenate savo praeities. Kai ėjau į šią salę, mačiau žuvų akvariumą. Žuvys mažame stiklo inde gyvena labai ilgai. Kodėl jos ten gyvendamos neliūdi? Todėl, kad žuvų atmintis labai trumpa. Per tą laiką, kol nuplaukia nuo vieno indo galo iki kito, jos viską pamiršta! Tad kai vėl sugrįžta, jos galvoja, kad atplaukė į naują vietą.

Taip jos vis plaukioja ratu galvodamos, kad kaskart mato naują vietą. Panašiai ir žmogus, kaskart gimdamas pamiršta, kad jis čia jau buvo ir vis dar bus. Kaskart jis gauna naują kūną, naują gyvenimą, ir viskas jam yra nauja. Tačiau kai tokiam žmogui vadovauja Tiesą suvokęs guru, kuris veda jį šiuo dvasingumo keliu, tada žmogus gali suvokti Tiesą, jei tik tiki guru žodžiais ir stengiasi tą Tiesą sužinoti.

Būtent tai darė Buda – norėdamas sužinoti tiesą jis atsisėdo ir vis meditavo ir meditavo, ir prisiminė visą praeitį. Pakilęs po meditacijos jis suvokė, kad gyveno jau labai daug kartų ir žemiški malonumai jo daugiau nebetraukė. Todėl vadovaujant guru ir stengiantis, galima prisiminti viską. Net jei žmogus ir neprisimins, jis išsiugdys atsirišimą nuo pasaulio. Tam reikia pastangų. Todėl ir esu čia, kad jus pamokyčiau. Aš esu čia, kad jus išmokyčiau, kaip nugalėti priešininko komandą, kaip laikantis taisyklių laimėti žaidimą. Todėl ir sakau: „Sekite mokytoju, susitikite velnią, kovokite iki galo ir baikite žaidimą“ (angl. Follow the master; face the devil; fight till the end, finish the game).

Olandija, 2016 m. balandžio 5 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Olandijoje
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :