Karmos dėsnis kaip nepriekaištinga pašto tarnyba

Karmos dėsnis kaip nepriekaištinga pašto tarnyba

Šiame pasaulyje egzistuoja vienas dėsnis, kurio negalima pakeisti ar apeiti – tai karmos dėsnis. Jo veikimą matome visur. Nėra vietos, kur šis dėsnis neegzistuotų. Jeigu pasodinsite citrinos sėklą, išaugti gali tiktai citrinmedis. Jeigu pasodinsite mango sėklą, užaugs mangas. Niekas negali iš citrinos sėklos išauginti mangų arba iš mango sėklos išauginti citrinų. Ką bedarytume, viskas mums sugrįžta kaip mūsų poelgių pasekmės. Kai darome gera, sulaukiame gerų pasekmių; kai darome bloga, sulaukiame ne tokių gerų pasekmių. Galima išbandyti šimtus būdų, kaip išvengti šio dėsnio. Tačiau tiesa ta, kad karmos dėsnio išvengti neįmanoma.

Karmos dėsnis išskirtinis, nes poelgių pasekmių laikas gali skirtis, nelygu koks poelgis. Kartais pasekmes patiriame akimirksniu. Kartais pasekmės ateina šiek tiek vėliau. O kartais daug vėliau.

Tarkime, trenkėte į stalą, ir stalas iškart „trenkė“ jums. Tai atoveiksmis tą pačią akimirką. Išalkę pavalgėte ir pajutote sotumą – pasekmės atėjo šiek tiek vėliau. Kai pasodinate medžio sėklą, reikia labai daug laiko, kol medis užaugs ir subrandins jums norimų vaisių. Taigi, šis dėsnis lemia ir tai, kada jus pasieks jūsų poelgių pasekmės.

Be mažiausios klaidelės. Nors egzistuoja milijardai būtybių, ir kiekviena iš jų atlieka milijonus poelgių, kurie turi milijonus pasekmių, tačiau lyg puikioje pašto tarnyboje kiekvienas vokas, ant kurio užrašytas jūsų adresas, bus pristatytas tiktai jums, ir niekam kitam. Kiekvieno jūsų poelgio pasekmės jums bus pristatytos be jokių klaidų, savo laiku, ir to išvengti negali niekas. 

Tik atsidavimas Dievui gali padėti atsikratyti praeities karmos ir, antra, liautis kaupti daugiau karmos. Kad ir ką bedarytume – jeigu tai paaukojame Dievui iš visos širdies, pasikliaudami Juo, tai bus anuliuota. Gera ar bloga – viskas, ką metate į ugnį, bus sudeginta ir taps pelenais. Panašiai, kad ir ką aukotumėte – jeigu tai daroma su nuoširdžia pasčatapa, arba atgailos, ugnimi, su didžiuliu atsidavimu Viešpačiui – visa tai bus „sudeginta“.”

– Satja Sai Baba (per Madhu)

Singapūras, 2016 m. kovo 23 d. 
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :