Kas yra tikrasis atsidavimas Dievui?

Kas yra tikrasis atsidavimas Dievui?

Dieviškosios kalbos santrumpa. 2016 m. liepos 2 d.

Bhakti yra meilė Dievui neturint jokių lūkesčių. Mainai būdingi bhukti, ne bhakti. „Bhagavadgytoje“, skyriuje „Bhakti joga“, Šri Krišna paaiškina, kad tikroji bhakti – tai mylėti kiekvieną, būti gailestingam, niekam nejausti jokios neapykantos ar pavydo, ir žinoti, kad visuose yra Dievas. Tai yra tikroji bhakti, arba atsidavimas Dievui. Kada kam nors nusilenkiame ar išreiškiame pagarbą, tai pasiekia Dievą. Lygiai taip pat, kada ką nors kaltiname ar niekiname, tai irgi pasiekia Dievą. Svarbu mylėti visus. Iš tiesų mylėti tuos, kurie mūsų nekenčia – tai yra dieviškas bruožas. Turime mylėti net tuos, kurie mus kaltina, mums kenkia ir sukelia kančią. Tai yra tikroji bhakti.

Mūsų gyvenimas turi būti kaip upė. Atsigerti upės vandens nori visi – žmonės, gyvūnai; nuodėmingieji ir šventieji. Upė neskirsto. Ji nemano, kad ji skirta numalšinti tiktai šventųjų troškulį. Penki elementai (žemė, vanduo, ugnis, oras ir eteris) visus apdovanoja vienodai, neskirstydami. Gamta, užgimusi iš dieviškumo, atspindi šią dieviškąją savybę ir dieviškąją prigimtį. Gamta yra dieviškos nesavanaudiškos meilės pavyzdys. Tačiau vjašti (žmogus), užgimęs iš srušti (gamtos), nepajėgia suprasti šio principo. Dėl tokio siauro mąstymo ir nesugebėjimo visus mylėti vienodai, žmogus gyvena labai savanaudiškai.

Šiame institucijos pavadinime „Satja Niketanam“ (sanskr. Niketanam – namai, buveinė) reikia suvokti, kas yra satja. Kūnas nėra satja (tiesa). Ir protas nėra tiesa. Kas amžina, tyra, šviesu, nepriklausoma ir gryna – tai yra atma, ji yra tiesa. Ši institucija pavadinta „Satja Niketanam“ tam, kad išryškintų Atma tatva, aukščiausią tiesos principą. Neužtenka nuo adžnanos (neišmanymo) judėti į vidžnaną (mokslą). Svarbu nuo vidžnanos toliau eiti prie sudžnanos (tikrojo pažinimo). Susijungus sudžnanai (tikrajam pažinimui) su vidžnana (mokslu) atsiskleidžia pradžnana (Dieviškasis žinojimas).

Tad labai svarbu mūsų studentams suteikti ir pasaulietinių, ir dvasinių žinių. Mes pasėjome meilės ir tiesos sėklas. Dabar turime rūpestingai jas prižiūrėti, kad jos sudygtų ir užaugtų. Turime auginti šią instituciją visus mylėdami, visiems pasitarnaudami, visiems padėdami ir kiekvieną gerbdami. Ateityje čia, aukščiausioje šios kalvos vietoje, išaugs labai graži ir didinga „Satja Narajana“ šventykla.

Tai ne tik švietimo institucija, tai yra ašramas. Kur nėra šramos, nuovargio, tenai yra ašramas. Kur yra meilė, ten nėra nuovargio. Meilė nepažįsta šramos, o šrama nepažįsta meilės. Ši institucija taps didelė, nes ji auginama su meile. Prieš kelis mėnesius pasakiau, kad čia turi atsirasti švietimo institucija. Per šešis mėnesius jie ne tik nupirko žemę ir pastatė pastatus, bet ir suformavo klases. Kur yra nesavanaudiška meilė, tenai jūsų užnugaryje visuomet bus Svamis, jus gindamas, palaikydamas ir užtikrindamas didelių darbų sėkmingumą. Mano kūnas reiškia visų jūsų kūnus. Tai yra Mano Višvarūpa.

Visą šį laiką pasaulis matė tik vieną Sai Babą, tačiau ateinančiais laikais matysime, kad bus keli Sai Babos – jie visiems sužadins meilę, sukurs daug institucijų ir atneš palaimą visam pasauliui. Tegul jūsų protas ir širdis būna tyri ir skaidrūs, sklidini nesavanaudiškos meilės. Tegul jūsų rankos imasi nesavanaudiškos tarnystės.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Hasanas, Karnatakos valstija

Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :