Subtilioji maisto dalis tampa krauju ir audiniais, o pati subtiliausia dalis įgauna proto išraišką

Šiandien pasaulyje sparčios ir radikalios permainos vyksta beveik kiekvienoje gyvenimo srityje – politikoje, ekonomikoje, socialinėje sferoje, moksle, kt. Tačiau nevyksta etinė ir dvasinė mąstymo transformacija. Taip yra todėl, kad nesistengiama suprasti žmogaus proto prigimties ir paskirties.

Šaltinis, iš kurio protas kyla, kuris jį palaiko ir augina, yra žmogaus valgomas maistas. Suvirškinus maistą pati grubiausia jo dalis pašalinama kaip išmatos. Subtilioji maisto dalis tampa krauju ir audiniais, o pati subtiliausia dalis įgauna proto išraišką. Taigi, proto pobūdį lemia maisto kokybė ir kiekis.

Grubioji maisto dalis daugiausia imama iš kieto maisto – iš jo formuojasi anamaja koša (maisto sluoksnis [vienas iš penkių, sudarančių žmogaus kūną]), geriamo vandens subtilioji dalis maitina pranamaja košą (gyvybinį sluoksnį). Vandens grubioji dalis pasišalina kaip šlapimas. Maisto ir gyvybės sluoksniai tampa pagrindu kitiems trims sluoksniams – proto (manomaja koša), intelekto (vidžnanamaja koša) ir palaimos sluoksniui (anandamaja koša).

Tai rodo, koks svarbus yra maistas ir gėrimai ugdant žmogaus asmenybę.

– Satja Sai Baba. 1990

Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :