Atidaryta pirmutinė Sai ligoninė Afrikoje – gydymas visiškai nemokamas

Enugu, Nigerija.

2016 m. liepos 26-oji taps istorine diena – šią dieną, vykdant Bhagavano sveikatos apsaugos misiją, buvo atidaryta nauja ligoninė Enugu mieste, Nigerijoje. Didingas ir švytintis ligoninės pastatas (32500 kvadratinių metrų) pasirengęs tarnauti, ir visiškai nemokamai!

Už viso to slypi nuostabi istorija. Praeitų metų pradžioje brolis Džudas Namas pasiteiravo Tėvo Čarlzo, kurioje ligoninėje galima būtų jo dešimtmečiui sūnui atlikti širdies operaciją – kad kaina būtų prieinama. Tėvas Čarlzas su tuo klausimu maldoje kreipėsi į Svamį, ir Svamis nukreipė į ligoninę Naja Raipure, į Šri Satja Sai Sandžyvani ligoninę, kurioje vaikams nemokamai atliekamos širdies operacijos. Tai yra didžiausia ir vienintelė ligoninė, kuri teikia visiškai nemokamas pediatrinės kardiologijos paslaugas. Nuo jos įsteigimo 2012 m. lapkritį, per ketverius metus, iš viso joje buvo gydoma daugiau kaip dešimt tūkstančių vaikų, sergančių širdies ligomis, atlikta daugiau kaip 2300 operacijų, iš jų 1000 operacijų atlikta 2015 metais. 

Gavus Babos patarimą dėl brolio Džudo Namo sūnaus, iškart buvo pradėta ruoštis kelionei. Parengti dokumentai, vizos, nupirkti bilietai, ir brolis Džudas su sūnumi nuvyko į Šri Satja Sai Sandžyvani ligoninę Naja Raipure. 

Per vaiko operaciją susijaudinęs tėtis pasuko į maldos kambarį, čia pamatė didelį Svamio portretą. Su dėkingumo ašaromis jis meldė Svamį: „Padedant daugeliui žmonių, man pavyko čia atvežti savo vaiką, tačiau daugelis Afrikos žmonių negali čia atvykti, nors ligoninė ir nemokama. Prašau, padaryk ką nors dėl jų Afrikoje.“

Nors tėčio malda prie Svamio portreto buvo prieš daug mėnesių, toli Indijoje, už tūkstančių mylių – tačiau pernai lankydamasis Nigerijoje (2015 m. liepą) Svamis savo kalboje pažadėjo Afrikos žmonės nemokamą ligoninę! Džudas Namas, kuris dalyvavo renginio kultūrinėje programoje (dainavo gospelo dainas), maloniai nustebo išgirdęs šiuos Svamio žodžius. Priėjęs prie mikrofono jis prisipažino: „Kai aš meldžiausi Raipuro ligoninės maldų kambaryje, aš nežinojau, kad manęs kažkas klausosi.“ 


Praėjus metams po tėčio maldos, Svamis Enugu žmonės dovanojo naują Aruike ligoninę (Geros sveikatos ligoninę) – pavadinimą suteikė Jis pats. 

Tėvas Čarlzas Ogada pasakė įspūdingą Sveikinimo kalbą, papasakodamas apie tai, kaip jis sužinojo apie Bhagavaną Šri Satją Sai Babą – pagal Jo vykdomą sveikatos apsaugos, švietimo ir socialinę veiklą Svamyje jis išvydo Jėzaus žodžius, paverstus darbais.

Savo kalboje Bhagavanas (per Madhu) kalbėjo: „Meilė be tarnavimo yra ne meilė, tarnavimas be meilės yra ne tarnavimas. Tai matyti visoje gamtoje – upės visiems duoda savo vandenį, vėjas gaivina visus žmones, neskirstydamas jų pagal rasę ar spalvą.“ Svamis sakė, kad pagal šį principą turi gyventi ir žmogus. Nemokamas gydymas irgi skirtas visiems, neskirstant. Svamis užtikrino Tėvą Čarlzą ir žmones, kad ši ligoninė su laiku išaugs, ir viskuo pasirūpins Jis. 

Kiekvienam dalyviui tai buvo iškilmingos akimirkos, nes jie buvo liudininkai, kaip atidaroma pirmoji visiškai nemokamai paslaugas teikianti ligoninė ne Indijoje, o kitame pasaulio krašte – ir tos šalies pasirinkimas negalėjo būti geresnis, nes ji reikalingiausia Afrikoje!


Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :