„Palaiminti, nes turite tik dukteris ir neturite sūnų“

„Palaiminti, nes turite tik dukteris ir neturite sūnų“

Madhusudanas Naidu

Šį vakarą (gruodžio 15 d.), kalbėdamas su garbaus amžiaus pora, ilgamečiais Savo sekėjais ir darbininkais, Svamis atskleidė didžiulę paslaptį.

Porai jau per 80. Jie turi dvi dukras, kurios ištekėjo ir sėkmingai įsikūrė užsienyje. Svamis pasiteiravo apie jas, o paskui tarė: „Jūs esate ypatingai palaiminti, nes turite tik dukteris ir neturite sūnų. Nes norint sutraukyti žemiškus pančius ir išeiti iš karminių pasekmių rato, reikia neturėti jokių ryšių su jokiu žmogumi, įskaitant ir savo vaikus. Ką vaikai bedarytų, jų poelgių pasekmės paprastai tenka ir tėvams. Ir atvirkščiai, kokie bebūtų tėvų poelgiai, jų rezultatai tenka ir vaikams.

Kai turite dukras ir jas ištekinate, atlikdami Kanja Daanam (Dukterų dovanojimo) apeigą, kada jas išleidžiate į kitą šeimą ir visiškai atiduodate kitam asmeniui, tuomet nutraukiate visus karminius ryšius su jomis ir tampame laisvi. Kai turite sūnus, jie tęsia giminės liniją ir savo poelgiais daro įtaką ir jūsų gyvenimui po mirties. Su dukterimis lengva nutraukti karminius ryšius atliekant Kanja Daanam, arba dovanojimo, apeigą, tačiau su sūnumis nutraukti karminius ryšius galima tik tada, kai sūnus pasirenka sanjasio (vienuolystės, pasaulio atsižadėjimo) kelią, arba jeigu patys tėvai tampa sanjasiais.

Nors Indijos šventraščiai pasako, kad idealų žmogaus gyvenimą sudaro keturi etapai: pirmas etapas – brahmačarjos (skaistumas ir mokinystė), antrasis – grihasta (rūpinimasis šeima), trečiasis – vanaprastha (atsitraukimas nuo pasaulietinių pareigų ir tarnystė kitiems) ir galiausiai sanjasa (atsiskyrimas ir pasaulio atsižadėjimas), tačiau iš tiesų ne visi eina šiuo keliu. 

Ne visi gyvena tokį dvasinį gyvenimą, kuris natūraliai atvestų iki paskutinės, sanjasio, stadijos – visiško ryšių nutraukimo ir išsilaisvinimo iš Karmos rato.

Todėl žmonės, kurie turi sūnus, turi daug labiau susirūpinti, kad prieš palikdami kūną nutrauktų visus juos saistančius ryšius.

Naujienlaiškis Ananda Vahini
2016 gruodžio 15 d. Nr. 54
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :