„Mane pažins pagal jus“

Būti dievišku yra pats paprasčiausias dalykas. 
Sunku būti nedievišku - tuo, kas nesate. 

Šiandien Svamis neturi kūno – Svamis neturi išorinio pavidalo. Jūs esate Svamio kūnai, jūs esate Svamio pavidalas. Per kiekvieną iš jūsų Jis pasieks kitus, ir jūsų atsakomybė, jūsų svarbiausia pareiga, iš tikrųjų, netgi jūsų gyvenimo tikslas – nešti tą meilės žiburį, kuris buvo įžiebtas jūsų širdyse, saugoti jį nuo savanaudiškumo, nuo egoizmo skersvėjų, skleisti šią šviesą toliau, uždegant meilės žiburius kitų žmonių širdyse.

Tiems, kurie žinojo, matė ir patyrė Svamį – tiems, kuriems labiau pasisekė, – tenka didesnė atsakomybė skleisti Jo meilę. Skleisti ją tiems, kuriems pasisekė mažiau, negu jums, patyrusiems Jo meilę betarpiškai. Ilgai buvote mokiniais, dabar turite baigti mokyklą ir tapti mokytojais. Padėkite Svamiui skleisti šią meilės žinią. Bet ne kalbomis, o darbais, ne pamokslaudami, o būdami. Tai didžiausias dalykas, kokį tik galite dovanoti savo guru, atsidėkodami už viską, kas Jis jums buvo.

Pasaulis apie Mane turi sužinoti per jus. Į jus turi žiūrėti ir galvoti: „Jei sekėjai tokie, tai koks turėjo būti jų Viešpats! Jei jie kupini meilės, tai koks meilės vandenynas turėjo būti jų Mokytojas! Jei jie tokie malonūs ir geraširdžiai, tai koks gerumo įsikūnijimas turėjo būti jų guru!“ Mane pažins pagal jus, ir Aš laiminu jus visus.

– Šri Satja Sai Baba (per Madhusudaną Naidu)

Zagrebas, Kroatija
2016 m. balandžio 24 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :