„Jeigu norite tikrų žinių ir tikros išminties, neturite remtis knygomis“

Stipraus proto žmogus pasakytą išmintį perpranta iš pirmo karto. Tyro ir šviesaus proto žmogui iš viso nereikia nieko sakyti – visą išmintį jis gali pasiekti paniręs į savo vidų. Tokiems žmonėms nereikalingos nei mokyklos, nei koledžai – jie viską gali sužinoti patys, intuityviai. Visa išmintis ir žinios yra ne išorėje, o jūsų viduje. Meditacija – tai būdas patiems pasiekti jumyse glūdinčią dieviškąją išmintį.

Dabartinėje Kali epochoje dėl nusilpusio proto dar padaugėjo painiavos, ir net knygose atsirado iškraipymų. Knygose užrašytas mokymas iš savanaudiškų paskatų buvo keičiamas ir iškreipiamas. Kur buvo parašyta „Yra tik vienas Dievas“, tam tikrų religijų žmonės pradėjo rašyti: „Tik mūsų Dievas yra tikras, ne kiti dievai. Mūsų Dievas yra vienintelis Dievas, kiti dievai nėra Dievas.“ Užuot mokę tiesos, jie savanaudiškais tikslais skleidė melą. Dėl to visų religijų visuose šventraščiuose yra iškraipymų.

Taigretas sakė, kad yra daug Biblijos versijų, ir nežinia, kuri iš jų teisinga. Jeigu norite tikrų žinių ir tikros išminties, neturite remtis knygomis – viską galite gyvai patirti savo viduje. Nereikalingos nei knygos, nei paskaitos, nei kalbos. Jei sugebėsite susikaupti ir protą nukreipti vidun, tenai galėsite rasti visas žinias ir išmintį. Tačiau ne kiekvienas tai pajėgia. Vieniems žmonėms reikia knygų, kitiems – paskaitų, o treti išmintį atranda patys.

Ištrauka iš Bhagavano Šri Satjos Sai Babos išskirtinio interviu (per Madhusudaną Naidu) vertėjams
2015 m. lapkričio 24 d.
Visą kalbą galite skaityti ČIA >>
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :