Kada namas tampa namais

Akimirkos iš satsango Otavoje. Svamio apsilankymas ilgamečio sekėjo Singho dukters namuose 

Svamis (per Madhusudaną) paklausė Singho vaikaičių: „Kas sukūrė šitą visatą? Kaip atsirado šis pasaulis? Ar jus to moko mokykloje?“ Maža mergaitė tvirtai atsakė: „Pasaulį per septynias dienas sukūrė Dievas!“ Svamis tarė berniukui: „Pasaulį per septynias dienas sukūrė Dievas! Ką sukūrė Dievas, tas turi būti panašus į Dievą, ar ne? Štai tu gimei iš savo tėvų ir atrodai panašus į savo tėvus, tiesa? Truputėlį panašus? Taip ir pasaulis, kurį sukūrė Dievas. Kadangi Dievas yra meilė, tai ir pasaulyje yra meilė. Kokia yra meilė? Meilė duoda, ji visada duoda ir visada atleidžia. O kas nėra meilė, tas visuomet tik ima ir pamiršta. Meilė yra davimas. Jeigu kam reikia tavo pagalbos, jei kam tavęs reikia, tu ateini ir padedi, ir tai yra meilė. Jeigu nepadedi, tai nėra meilė. 

Žinok, kad Dievas sukūrė visą šitą visatą. Kiekvieną rytą pateka saulė, ar ne? Ar ji kada atostogauja? Ar saulė kada atostogauja? Ji pakyla kiekvieną dieną. Jos gali nesimatyti per debesis, bet ji vis tiek yra. Ji niekuomet nepavargsta tarnauti. Kiekvieną rytą tavo mama gamina tau pusryčius, kad pavalgytum, tiesa? Ar kurią nors dieną ji pasakė: „Šiandien tau neduosiu valgyti“? Ji nepavargsta tau gaminti kiekvieną dieną. Tokia yra meilė. Tėvai negali matyti savo vaikų alkanų. Savo vaikus jie nori matyti laimingus. Tėvai daug dirba, kad jūs būtumėte laimingi. Taip ir Dievas daro viską, kad jūs būtumėte laimingi. Ką Jis daro? Jis pasirūpina, kad kiekvieną dieną tekėtų saulė ir lauke būtų šviesu, kad nebūtų tamsos ir eidami į mokyklą matytumėte kelią. Jis pasirūpina, kad augtų medžiai, kurie gamina deguonį, teikia žalumą, duoda jums vaisių, kuriuos galite valgyti. Jis pasirūpina, kad karvės duotų pieno, ir jūs gerdami pieną užaugtumėte dideli ir stiprūs. Jis pasirūpina, kad tekėtų upės ir jūs turėtumėte vandens, kurio galėtumėte atsigerti ir numalšinti savo troškulį. Jis visu tuo pasirūpina. Kodėl? Kad suteiktų jums laimės. Tokia yra meilė – ji visiems dalina laimę“.

Vėliau Svamis p. Singhui atskleidė: kartą savo maldoje jis Svamio prašė, kad jo vaikai, vaikaičiai, provaikaičiai ir visos būsimos kartos išliktų prie Jo Dieviškųjų lotoso pėdų! Šitaip Svamis tęsi savo pažadą, duotą jam prieš daug dešimtmečių!

Paskui Svamis paprašė, kad vaikams kelis žodžius pasakytų Šri Narasimha Murtis. Murtis prisiminė kelionę į Singapūrą, kur Svamis apsilankęs vieno ilgamečio sekėjo namuose kalbėjosi su jo tėvais, vaikais ir vaikaičiais. Jis jiems pasakė 3H formulę: „Baba pasakė dalyką, kuris labai svarbus tiek vaikams, tiek senoliams – kiekvienam žmogui. 3H formulė – tai trys žodžiai, prasidedantys raide H. Pirma – House (namas), antra – Home (namai) ir trečia – Heaven (Dangus, Dausos). Baba kalbėjo apie tai, kas yra namas, namai ir dangus ir kaip namas tampa namais, ir kaip namai gali tapti dangumi. Namą sudaro daug įvairių medžiagų – cementas, plytos, medis, smėlis ir t.t. Tai tik namas, tačiau namais jis tampa tada, kada jame kartu gyvena tėtis, mama, tu, tavo broliukas, tavo sesutė, senelis, močiutė, ir visi vienas kitą myli. Štai taip namas tampa namais. O namai tampa dangumi tada, kada visi juose gyvena dėl vieni kitų ir dėl Dievo!“

Svamis papasakojo istoriją apie princą, kuris savo gimtadienio proga visiems dalino dovanas, užuot pats jas gavęs. Kai visi vaikščiojo po rūmus ir dairėsi, kokios brangenybės paprašyti dovanų, nuošaly stovėjo jauna mergaitė. Nustebęs princas priėjo prie jos ir paklausė, negi jai rūmuose niekas nepatinka? Mergaitė atsakė, kad jos niekas nedomina, išskyrus patį princą! Ji dovanų paprašė paties princo – kartu su juo jai atitektų ir visa karalystė! Žmogus visuomet turi prašyti tik Dievo – ir jeigu gausite Kūrėją, kartu su kuo gausite ir visą kūriniją!

Otava, Kanada. 2016 m birželio 11 d.
Šaltinis: Sai Vrinda
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :