Kiekvieno žmogaus lūpomis kalba pats Svamis, kad jums parodytų, kaip galite tapti tobulesni

Guru Vikas programos renginyje Japonijoje vienas mokytojas paklausė Svamio, ar gerai kitiems rodyti kelią, kai pats dar esi kelyje. 

Klausimas: Tu kalbėjai apie tai, kad pirmiausia reikia būti, o paskui daryti. Man rūpestį kelia štai kas: aš pats dar nepatyriau transformacijos, tačiau stengiuosi tai daryti – skiriu tam daug jėgų, mąstau apie tai, žinau būdus, kaip tai daryti. Kol mes patys dar procese, ar tai yra teisinga – dalintis su kitais to proceso patirtimi?




















Satja Sai Baba: Taip, žinoma, turite tai daryti. Jeigu patys jau ėjote šiuo keliu, galite ir kitiems patarti. Turite jiems padėti įveikti tą kelią, tačiau jie eis jums iš paskos; niekas neis priekyje. Jūs turite pradėti pirmi. Nebus lengva, tačiau Aš niekuomet nežadėjau, kad eiti bus lengva. Todėl pasirenkite, į viską žiūrėkite pozityviai. Galvokite, kad kiekvieno žmogaus lūpomis kalba Pats Svamis, kad jums parodytų, kaip galite tapti tobulesni. Mūsų vaikai Mudenahalyje labai veržiasi daryti triukus su motociklais. Septintokai ir aštuntokai siunčia Man laiškus, kuriuose prašo: „Svami, leisk mums daryti tokius pačius motociklų triukus, kokius daro dvyliktokai.“ Aš jiems atsakau: „Kai užaugsite, kai tapsite aukštesni ir galėsite geriau valdyti motociklą, Aš jums būtinai suteiksiu tokią galimybę.“

Panašiai, ir jums patariu per daug nesiveržti pradėti programą ir ją diegti visur. Pirmiausia ją patys įsisavinkite. Dar nenuėjote viso kelio. Kai jį įveiksite, Aš jums patarsiu, kokie turi būti kiti žingsniai. Iki tol galite sukurti šią asociaciją iš penkių mokytojų ir dalintis su jais savo tobulėjimo patirtimi. Toksai yra tinkamas būdas eiti į priekį. Nebijokite, kad lapkritį bus egzaminas ir Svamis užduos klausimus, kaip jums sekėsi. Ne, nieko panašaus nebus. Tik jūs vienas žinote savo gerąsias ir blogąsias puses.

Sutelkite visas pastangas, būkite pasirengę aukotis, būkite pasirengę atsižadėti to, kas jumyse nėra gera, ir pasirinkti tai, kas teisinga. Kai tai padarysite, tada pratęsime pokalbį. Ant silpno pamato neįmanoma pastatyti aukšto pastato; pamatas turi būti stiprus – dabar tam reikia skirti laiką ir pastangas, kad nenueitų vėjais visos pastangos ateityje. 
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :