Atsakymas amerikiečiui sekėjui

Atsakymas amerikiečiui sekėjui

Amerikos galia, intelektas, žinios turi būti tinkamai valdomi 
nesavanaudiškos meilės ir tarnavimo „užtvankomis“

Klausimas: Svami, žvelgdamas į mūsų širdis ir Amerikos ateitį, pasakyk prašau, kas pasikeis po Tavo vizito? Ar amerikiečiai turi kokią nors ypatingą misiją Tavo būsimuose darbuose?

Šri Satja Sai (per Madhu): Kokia ateitis? Ateitis glūdi dabartyje. Dabartis yra sėkla, o ateitis – medis. Jeigu šios dienos sėklą savo širdžių dirvoje deramai pasodinsite, jeigu laistysite meilės vandeniu, rūpestingai prižiūrėsite ir neužgošite Mano malonės šviesos, tuomet ateityje ji tikrai išaugs į milžinišką medį. Medis sunokins labai daug vaisių, kuriais galėsite pasidalinti su tais, kuriems jų reikia. Svamio misijoje Amerika turi atlikti svarbų vaidmenį.

Tačiau kas yra Amerika? Amerika yra ne žemė. Ne vanduo ar oras. Amerika yra amerikiečiai. Šalį apsprendžia jos gyventojai. Jeigu jūs tapsite mylintys, nesavanaudiški, pasitarnaujantys vieni kitiems, tuomet pakeisite ne tik Amerikos, bet ir viso pasaulio likimą. Amerika yra stipri šalis: didelis gyventojų skaičius, internetas, didžiulės galios, – bet jei visa tai bus nukreipta neteisinga kryptimi, tai ves į griovimą. Galingos upės tėkmė, tinkamai nukreipta ir valdoma užtvankomis, gali būti panaudota daugybei gerų darbų atlikti – taip ir Amerikos galia, Amerikos intelektas, Amerikos žinios turi būti tinkamai valdomi nesavanaudiškos meilės ir tarnystės „užtvankomis“. Pasauliui galite padaryti daug daugiau gero. Štai tokia yra toji atsakomybė, kurią išvykdamas palieku Amerikoje gyvenantiems sekėjams.

Kaip priartinti tokius pokyčius? Pokyčiai įvyks tada, kai jūs pradėsite gyventi ir elgtis taip, kaip jūsų prašo Svamis. Pirmiausia būkite, paskui darykite, vėliau stebėkite ir galiausiai kalbėkite. Štai toks yra kelias, kaip paskatinti savo tėvynainių vidinius pokyčius ir, tokiu būdu, visos šalies pokyčius. Kai Amerika pasikeis, visam likusiam pasauliui ji padarys labai daug gero. Ji yra labai labai galinga. Kai galia nėra deramai kontroliuojama, kai ji nėra naudojama teisingam tikslui, tuomet ji gali tapti griaunanti. Taigi, Amerikoje gyvenantiems sekėjams Mano priesakas, Mano pageidavimas yra toks: gyvenkite laikydamiesi Svamio principų – nesavanaudiškos meilės ir tarnystės principų. Matydami jumyse idealų pavyzdį, pasikeis ir kiti. Kai pasikeis kiti, pasikeis ir visa šalis, ir jei pasikeis Amerika, tuomet ji padarys labai daug gero visam likusiam pasauliui. Man nereikia jums sakyti, jūs visi gerai žinote, kad Amerika pajėgi visam likusiam pasauliui atnešti taiką, bet ji pajėgi ir taiką iš žmonių atimti, paversti ją skuteliais (angl. peace – taika, pieces – skuteliai). Nuo jūsų priklauso, kas išaugs iš tos sėklos, kurią jums palieku. Sėkla, laikoma lentynoje, rytoj bus bevertė, tačiau sėkla, pasodinta į dirvą, kruopščiai prižiūrima ir saugoma, rytoj duos vaisių.

Palieku jums šią mintį – nesavanaudiškos meilės ir tarnystės mintį. Gyvenkite taip, ir jūs galėsite pakeisti savo šalies ir, tokiu būdu, viso pasaulio likimą.

Satsangas Saniveile, JAV
2015 m., birželio 16 d.
Šaltinis: Sai Vrinda
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :