Kodėl pasaulyje tiek daug smurto?

Klausimas: Svami, mūsų pasaulyje norėčiau matyti grožį. Turiu du nuostabius sūnus, ir jų akimis regiu, kaip jie atranda pasaulio grožį. Tačiau įsijungęs vakaro žinias matau daug siaubingų dalykų, ir man sunku juose įžvelgti Svamį. Pasaulyje tiek blogio ir prievartos!


Satja Sai Baba (per Madhu): Visą visatą valdo trys dėsniai: Kūrimo dėsnis, Palaikymo dėsnis ir Griovimo dėsnis. Šiais trim dėsniais paremtas visatos vystymasis. Kūrimas tiek pat nuostabus, kaip ir palaikymas; palaikymas tiek pat nuostabus, kaip ir griovimas, nes visi trys – tai Dievo noras. Tam tikra gėlė žydi tam tikru metų laiku. Pražysta, o paskui nuvysta ir numiršta. Gėlė miršta, kai pasikeičia metų laikas. Važiuojant pas jus vaikinas sakė, kad didžiausias gėlynas yra čia, Olandijoje. Tačiau gėlynas gyvuoja tiktai tris mėnesius per metus: tris mėnesius gėlės žydi, o paskui nunyksta. Pasikeitus metų laikui, jos negali augti, todėl kad vėl jas išvystumėte, turite laukti kito metų laiko. Taip ir šiame pasaulyje – būtybės sukuriamos, jos kurį laiką gyvena, o kai pasibaigia joms skirtas laikas, jos turi išeiti.

Metų laikas keičiasi. Ateina Auksiniai laikai, Aukso Amžius. Tie, kurie neprisiderins prie naujojo Aukso Amžiaus, vienaip ar kitaip išnyks. Naujajame amžiuje nebus vietos niekam, kas neturi tyrumo, geraširdiškumo, sugebėjimo auginti savyje dieviškumą. Vienu ar kitu būdu jie bus sunaikinti – taip veikia dėsnis. Jei į visą visatą žvelgsite iš šio taško, išvysite jos grožį. Mano pastangos vis didesnės, ir jūs turite vis labiau stengtis, kad taptumėte verti įžengti į Aukso Amžių. Jei nepasikeisite, jei neprisiderinsite prie Aukso Amžiaus, negalėsite į jį pereiti. Žvelkite į viską iš tokio taško, ir melskitės už tuos, kurie to suprasti nepajėgia.

Svamis tau davė du nuostabius vaikus. Žiūrėk, kad jie užaugtų auksiniai. Kam tik gali, padėk visiems, kad jie taptų auksiniai. Kurių pasiekti negali, už tuos melskis. Panašus klausimas buvo iškilęs Ardžunai „Bhagavadgytoje“. Tačiau išvydęs Virata Rupą, Krišnos Višvarupą (kosminį pavidalą), jis suvokė paslaptį: iš Krišnos viskas gimsta, viskas palaikoma Krišnos ir galiausiai viskas vėl įsilieja į Krišną. Kas eina dharmos (doros, teisingumo) keliu, tie išliks ateinančioje Satja jugoje, Dharma jugoje, Svarana jugoje – Tiesos amžiuje, Teisingumo amžiuje, Aukso amžiuje. Keičiasi „metų laikas“, todėl pastaruoju metu ir matote tuos pasaulio įvykius. Lai jie būna, kaip kūrinijos dalis. Melskitės ir kuo didesniam skaičiui žmonių padėkite pereiti iš šio Amžiaus į kitą Amžių. Padėkite tiems, kuriems galite padėti, o už likusius tiesiog melskitės.

Satsangas Olandijoje, 2016 m. balandžio 5 d.
Šaltinis: Sai Vrinda
Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Olandijoje 2016 m. balandžio 5 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :