Atsakymas gydytojui

Atsakymas gydytojui

Vienas sekėjas, gydytojas pagal profesiją, veždamas Svamį automobiliu, paklausė: 
- Svami, sakoma, kad egzistuoja dvasios, ir kartais jos žmonėms gali pridaryti daug bėdų. Ar tai tiesa?
Svamis atsakė:
- Tu esi gydytojas ir žinai, kad egzistuoja mikroorganizmai, tokie kaip bakterijos ir virusai. Plika akimi jie nematomi, bet jie egzistuoja. Žmonės gali jais užsikrėsti ir susirgti. Kokie žmonės užsikrečia šiais mikroorganizmais? 
- Tie, kurių silpnesnis imunitetas, - tvirtai atsakė gydytojas.
- Būtent! Užsikrečia ir suserga tie, kurie silpni. Panašiai ir dvasios - jos užpuola ir pakenkia tiems, kurie silpni, kurie yra silpnos dvasios. Dvasios stiprybę suteikia meilė Dievui ir tikėjimas - šios savybės yra tarsi imunitetas, apsaugantis nuo bet kokių dvasių, - aiškino Svamis.
Gydytojas tęsė:
- Aš tai suprantu, Svami. Bet juk sakoma, kad mes patys kuriame pasaulį, kuriame gyvename. Tad jeigu mes netikėsime, kad egzistuoja vaiduokliai ir dvasios, gal tai mums padės jų išvengti?
Svamis atsakė:
- Jeigu tu netiki, kad yra mikrobai, nes nenori tuo tikėti, ar tai reiškia, kad jie tau nebeegzistuoja? Ne, visiškai ne. Jie vis tiek egzistuoja. Aplinkinis pasaulis yra proto kūrinys, nes mūsų protas pritraukia tokius dalykus, koks jis pats yra. Pozityvus ir švarus protas pritraukia pozityvius dalykus, o negatyvus ir užterštas protas pritraukia negatyvius dalykus. Štai šitaip mes kuriame savo aplinkinį pasaulį - jis yra toks, koks yra mūsų protas. Vagys susibičiuliauja su vagimis, o šventieji pritraukia šventuosius. Todėl būkite švarūs ir pozityvūs - šios savybės kyla iš atsidavimo Dievui, - ir šitaip išsiugdykite vidinę stiprybę.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Pokalbį, vykusį 2017 m. vasario 2 d. Singapūre, užrašė Madhusudanas Naidu.
Šaltinis: Ananda Vahini, Nr. 61 
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :