Turite žinoti, kur, kada ir kaip juoktis

Turite žinoti, kur, kada ir kaip juoktis

Pamatę kažką juokingo dažnai pratrūkstate juoku. Tačiau galite pakliūti į rimtą bėdą, jeigu juoksitės tada, kai tai nedera. Toks nederamas juokas tapo ir Draupadės nelaimių priežastimi. 

Dharmaradža turėjo nuostabius rūmus, Maja Sabha, kuriuose buvo daug netikėtų architektūrinių sprendimų. Pavyzdžiui, durys matydavosi ten, kuri jų nebuvo, o kur jos iš tiesų buvo, ten jų nesimatė. Panašiai ir su grindimis: kur atrodydavo, kad tyvuliuoja vanduo, iš tikrųjų jo nebuvo, o kur atrodydavo sausos grindys, ten buvo vandens baseinas.  

Išvydęs įspūdingus Pandavų rūmus, Durjodana netvėrė pavydu. Įeidamas į rūmus jis nepamatė durų, todėl gerokai stuktelėjo galva į jas. Į tai jis nekreipė dėmesio. Kupinas pavydo ir puikybės,aukštai iškėlęs galvą jis nusijuokė ir dairydamasis aplinkui nuėjo toliau. Eidamas prieš save jis matė grindis, nors iš tiesų ten buvo vandens baseinas, tad žengęs žingsnį įkrito į vandenį. Iškart pasigirdo juokas. Kiekvienam būtų juokinga matyti šitokį vaizdą! Iš Durjodanos juokėsi ne Draupadė, o jos draugės. Tuo metu Draupadės ten net nebuvo! Išgirdusi draugių juoką, ji atėjo pasižiūrėti, kas gi čia vyksta. Nelaimei, Durjodana ją pamatė ir pagalvojo, kad būtent jinai juokėsi iš jo. Tada jis prisiekė atkeršyti ir ją pačią paversti pajuokos objektu prie visų akių, rūmuose.
 
Taigi, turėtumėte žinoti, kur, kada ir kaip juoktis. 

Juokas būna dvejopas: hasan and prahasan. Hasan reiškia švelnią šypseną. Prahasan reiškia garsų kvatojimą "cha cha cha"... Šitaip juoktis labai blogai.


Įsivaizduokite bičiulius, kurie eina keliu ir garsiai kvatojasi. Juoko priežastis gali būti pati įvairiausia, bet praeinančios moterys gali pagalvoti, kad juokiasi iš jų. Todėl nekvatokite viešumoje, ypač kai aplinkui yra moterų. Niekuomet nesijuokite iš moterų.  

Niekas negali išvengti atpildo už savo veiksmus. Nederamo elgesio žmonės tolsta ir nuo Dievo. Kodėl? Nes šalia Dievo nėra vietos žmonėms, kurie savo blogais darbais užsitarnavo blogą reputaciją. Todėl kontroliuokite savo juoką. Ne tik juoką, bet ir žodžius, ir žvilgsnius. Turite žinoti, ką kur kalbėti. 

- Satja Sai Baba
1996 liepos 9 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :