Žodis „Dievas“ per ankštas nusakyti, kas jūs esate iš tikrųjų

Žodis „Dievas“ per ankštas nusakyti, kas jūs esate iš tikrųjų

Save reikėtų įvardinti „būtimi“. Žodis „dievas“ per siauras, nes skirtingiems žmonėms jis reiškia skirtingus dalykus. Jūs esate pati būtis – esa. Save įvardinti kaip būtį yra daug arčiau tiesos, nei vadintis dievu – žodžiu, kurį įvairūs tikėjimai, ideologijos, dogmos aiškina savaip ir savaip išreiškia vaizdiniais. Todėl žodis „dievas“ per ankštas nusakyti, kas jūs esate iš tikrųjų. Net ir žodis „Sai“ susietas su tam tikru konkrečiu vaizdiniu. Tas žodis suteikia meilės ir džiaugsmo, bet nepakankamas apibūdinti tai, kas jūs esate iš tikrųjų.

Pirmiausia pripažinkite, kad jūs – tai būtis, o tada stenkitės save kaip būtį atpažinti viskame, prie ko prisiliečia jūsų mintys ir jutimai: „Čia dalelė manęs, ir čia...“ Šitaip galiausiai susiliesite su Manimi. Aš esu daug daugiau, nei tasai žemiškas kūnas vardu Sai. Jis buvo tik priemonė prieš jūsų akis pasirodyti tam, kuris savo grynuoju pavidalu negali būti pamatytas.

Tegul jūsų meilė, skirta Sai, neužgniaužia meilės kitiems. Tegul ji stiprina meilę visiems, tegul padeda Mane atpažinti visuose. Tuomet juose atpažinsite ir save.

– Satja Sai Baba

Šaltinis: Knyga „Aš – Mes – Jis. Šri Satjos Sai Babos žinutės. Gauta per Kristan Hamel“.
Skelbiama gavus sutikimą.
Booklet "I to We to He. Messages by Sri Sathya Sai Baba from His Light Body. As given to Christan Hummel". Reprinted by permission.

Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :