Kaip tapti geram

Klausimas. Kai stengiamės tapti geri, susiduriame su daugybe kliūčių. Kaip jas įveikti?

Svamis (per Madhu): Kai stengiatės tapti geri, susiduriate su kliūtimis? (Juokas) Jūs esate namų šeimininkė, tvarkote savo namus. Jeigu ilgai netvarkytumėte palėpės, kas atsitiktų? Tenai susikauptų daug dulkių, atsirastų skruzdėlių ir kitokių vabzdžių, nes palėpėje niekuomet nebuvote ir jos nevalėte. Ir jeigu dabar į tą kambarį nueitumėte ir pradėtumėte jį kuopti, kas atsitiktų? Pakiltų visos dulkės, lįstų jums į burną, akis – būtų tikras vargas, tačiau jei tvarkyti atsisakysite, kambarys niekuomet nebus išvalytas. Jis liks nešvarus, ir sulig kiekviena diena bus vis purvinesnis. Taigi, kai stengiatės būti geri, tai iš tikrųjų stengiatės pašalinti tai, kas nėra gera.

Namas jau stovėjo, grindys jau buvo, stogas jau buvo; jūs nestatote namo. Ką iš tikrųjų darote? Jūs pašalinate ir išmetate viską, ko kambaryje neturėtų būti. Tuomet atrandate tą gėrį, kurį turėjote ir anksčiau; tiesa, gerumas ir grožis – štai jūsų esminė prigimtis. Tačiau kad tai suprastumėte, turite pašalinti rūdžių ir dulkių sluoksnius, kurie ją dengia ir jums neleidžia jos palaikyti tokios, kokia ji turi būti.

Kada ryžtingai ateisite kuopti kambario – savo proto – nuo visų šiukšlių, jis priešinsis, mėtys dulkes jums į veidą. Turite jį drąsiai sutikti, o po to toliau tvarkytis. Ką galite padaryti? Galite ant veido užsidėti kaukę arba užsirišti skarelę. Kas ta skarelė? Skarelė yra meilė Dievui. Ryšėkite ja, kol viską sutvarkysite. Kai išvalysite, galėsite čia ateiti ir gyventi. Viskas, kas anksčiau buvo nenaudinga, taps naudinga. Atgis visi jūsų dieviškieji gebėjimai. Sustiprės dėmesio koncentracija, per visas užsikimšusias egzistencijos poras vėl ims srūti jūsų dieviškoji galia ir energija. Viską išvalykite ir leiskite, kad jumyse reikštųsi pačio gryniausio tyrumo Dieviškumas. Stiklinis žibinto gaubtas apsineša juodais suodžiais ir paslepia jo viduje šviečiantį žiburį. Jeigu paimsite muilo, vandens, skudurėlį ir stiklą išvalysite, jis vėl spindės, o žiburys bus aiškiai matomas.

Turite pasistengti. Susidursite su pasipriešinimu: protas nenori atsisakyti savo senų įpročių, nenori atsisakyti savo senų instinktų, nenori atsisakyti savo senų idėjų. Jeigu proto prašysite jų atsikratyti, jis kovos. Ką jūs turėtumėte daryti? „Sekite Mokytoju, susiremkite su šėtonu, kovokite iki galo, užbaikite žaidimą!“ Turite atsilaikyti ir nugalėti. Jeigu nesusiduriate su jokiomis kliūtimis, jeigu nekyla jokios dulkės, vadinasi jūs arba labai švarūs, arba nevalote taip, kaip reikia valyti. Dažniausiai būna antroji priežastis. (Juokas)

Šaltinis: Šri Satjos Sai Babos susitikimas su „Uvačia“ knygų serijos vertėjais,
2016 m. lapkritis. Mudenahalis.
Visą susitikimo medžiagą galite rasti ČIA >>.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :