Jei kas nors kelia daugiau problemų, turėtumėte jį mylėti labiau

Klausimas: Praktiškai mums labai sunku mylėti žmones, kurie yra egoistiški. Neturėčiau ieškoti juose trūkumų, tačiau kai kurie žmonės yra arogantiški ir reaguoja negatyviai. Lengva mylėti žmones, kurie yra mieli. Kaip tai įveikti? Net ir šeimoje, jei vaikai tavęs klauso, labai juos myli, tačiau kai jie būna užsispyrę ir į tave nereaguoja, negali jų mylėti. Jei nuolat esu susinervinęs, bandydamas su tuo susidoroti, tai kaip man pasiekti ramybę ir žinoti, kad esu Dievas? Prašau paaiškinti.

Svamis: Iš pradinės mokyklos keliaujate į vidurinę ir paskui į universitetą. Labai lengva visą laiką būti pradinėje mokykloje, argi ne? Bet ar turėtumėte ir toliau ten būti, nes ten lengva? Jei norite tobulėti, turite rinktis sunkias pamokas, turite dirbti sunkiau, turite išmokti naujų dalykų ir išlaikyti visus egzaminus. Tuomet būsite perkelti į aukštesnius lygius. Lengva mylėti tą, kuris jus myli, – tai pradinė mokykla. Niekam nereikia jūsų mokyti, tai labai paprasta. Tačiau, jei norite pereiti į vidurinę mokyklą, turite mylėti netgi tuos, kurie jūsų nemyli. Jei einate į universitetą, turite mylėti netgi tuos, kurie jūsų nekenčia ar kelia jums rūpesčių – tuomet jūs tobulėjate.

Net nukryžiuojamas Jėzus Kristus kalbėjo: „Dieve, kuris esi danguje, atleisk jiems. Jie nežino, ką daro.“ Net kai buvo negailestingai žudomas, Jo paskutinė malda Dievui buvo, kad Jis atleistų visiems tiems žmonėms, nes jie nesuprato, ką daro. Būtent tuomet Jame įvyko pokytis ir Jis suvokė: „Aš ir Mano Tėvas esame viena.“ Jis suprato, kad kūnas neegzistuoja, visa tai yra iliuzija, o tiesa ta, kad visi esame viena ir negalime būti sunaikinti.

Turėtumėte imtis daugiau iššūkių. Kad tobulėtumėte, turėtumėte daugiau dirbti. Dirbote taip sunkiai siekdami mokslų ir karjeros, tad kodėl neturėtumėte to daryti ir savo dvasiniame gyvenime? Jei žmonės jūsų nemyli, mylėkite juos labiau. Jei kas nors labiau serga, jam reikia didesnės vaistų dozės. Taip ir su žmonėmis – jei kas nors kelia daugiau problemų, turėtumėte jį mylėti labiau. Tuomet liga galės būti išgydyta kartą ir visiems laikams.

Satja Sai Baba (per Madhu)
Sai Anandam, Singapūras
2015 m. rugsėjo 29 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Singapūre ir Makao 2015 m. rugsėjo-spalio mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :