Informacinės technologijos turi tapti transformacinėmis technologijomis

Klausimas: Svami, aš esu informacinių technologijų (IT) specialistas. Kaip galėčiau savo profesinius programuotojo įgūdžius panaudoti bendruomenėje – tam, kad pasitarnaučiau Svamiui?

Svamis (per Madhu): Šiais laikais niekas negali apsieiti be kompiuterių. Kompiuteriai yra visur, net mūsų ligoninėse. Nuėję pamatytumėte, kad ten labai daug kompiuterių – jie naudojami pacientų duomenims tvarkyti ir daugeliui kitų darbų. Dabar kompiuteriai naudojami ir operuojant. Yra labai daug darbų, kuriuos galima atlikti naudojant informacines technologijas. Šios informacinės technologijos turi tapti transformacinėmis technologijomis. Viskas, ką naudojate, turi vesti į transformaciją. Gerai pagalvojus, tokių galimybių labai daug. Sakau – savo institucijose, kurių yra visoje Indijoje, IT naudojame labai plačiai – tam, kad pasiektume kuo daugiau žmonių, kad tvarkytume duomenis ir kitiems darbams.

Taigi, panaudok taip, kad būtų naudinga žmonėms. Kol naudojama tinkamai, kiekviena technologija yra naudinga. Ji tarsi peilis – jei jį tinkamai naudojate, galite ką nors išgelbėti; jei naudojate netinkamai – galite nužudyti. Viską naudokite protingai. Sevoje kiekvienam yra vietos. Čia nepasakysi: „Šito neišmanau, todėl niekuo negaliu padėti.“ Jei negalite imtis pagrindinio darbo, visuomet galite atsistoti šalia kito žmogaus ir padėti jam kuo galėdami. Tačiau sakyti: „Aš negaliu daryti sevos, nes nieko neišmanau“ yra neteisinga. Dievas visiems davė vienų ar kitų gabumų, kuriais galite pasitarnauti. Tereikia norėti. Jei tik ateisite, nuveikti galite labai daug.

Jaunimo satsangas Australijoje 
2015 m. rugsėjo 24 d.
Šaltinis: Sai Vrinda
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :