Kodėl kyla konfliktai?

Kodėl kyla konfliktai?

Per satsangą Sofolke, Jungtinėje Karalystėje 2016 m. balandžio 3 d. sekėjas Svamio paklausė apie vidinius konfliktus.

Svamis: Kodėl kyla konfliktai? Nes galvojate, kad yra du, o ne Vienas – tai visada veda į konfliktą. Juk yra tik Vienas, tai kurgi tuomet konfliktas? Argi galima kovoti su savo atspindžiu? Visas pasaulis yra jūsų atspindys. Ką tik sutinkate, su kuo tik kalbatės – tai tas pats Dievas, veikiantis per kitą žmogų. Susitelkite į tą dieviškąjį kiekvieno aspektą, tada niekada nekils jokių konfliktų.

Konfliktai kyla tada, kai sprendžiate pagal išorinius dalykus. Aš nuolat sakau, kad jūs esate ne kūnas ar protas, o viduje esanti Atma. Ta pati Atma yra kiekviename. Jei taip galvosite, nekils net klausimas apie konfliktą. Paklauskite savęs: „Ko Svamis mane moko per šį žmogų? Ką turiu išmokti, jei skiriasi nuomonės? Ką turiu suprasti ir savyje patobulinti?“ Mąstykite pozityviai, o ne negatyviai – tuomet nebus jokio konflikto.

Stenkitės suprasti, ko Dievas bando jus išmokyti per kitus žmones. Jums gali nepatikti tai, ką žmogus pasako, bet tam visada yra priežastis. Raskite tą priežastį ir tobulėkite. Jei visi jums sakys „taip“, tai kada tobulėsite? Kažkas turi ateiti ir pasakyti „ne“. Tuomet turite savęs paklausti, kodėl jis taip pasakė. Turite susimąstyti, kas gi privertė jį pasakyti „ne“. Ką turite pakeisti, kad jis suprastų? Prieš klausdami kitų, pirmiau paklauskite savęs: „Gal aš neteisus?“ Taip galite žmones suvienyti ir konfliktų nebekils.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Šaltinis:
Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Sofolke, Jungtinėje Karalystėje, 2016 m. balandžio mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :