Kaip vienu metu gali būti ir daug stebuklų, ir daug sunkumų?

Klausimas: Netoliese yra vadinamieji „Širdi Sai Babos stebuklų namai“, kuriuose nuolat vyksta labai daug neįtikėtinų stebuklų. Iš kitos pusės, atrodo, kad tų namų šeimininkus užgriuvo daug sunkumų, labai didelių sunkumų. Gal galėtum paaiškinti, kaip vienu metu gali būti ir daug stebuklų, ir daug sunkumų?

Svamis: Kai vaikas žaisdamas susižeidžia ir iš skausmo ima verkti – ką tuomet daro jo tėvai? Kad vaiką nuramintų, kad jis liautųsi verkti, tėvai visaip gudrauja ir pokštauja. Jie ima su juo žaisti, atneša vaikui žaislų, net vaikšto ir kalba mėgdžiodami gyvūnus – kad tik nuramintų vaiką, kuris ką tik susižeidė ir kuriam sunku tverti skausmą. Kad atitrauktų vaiko dėmesį nuo skausmo, tėvai griebiasi įvairiausių būdų.

Tuose namuose gyvenanti šeima turi išgyventi daug sunkumų, ir tenai vykstantys stebuklai – tai būdas atitraukti jų dėmesį nuo sunkumų, kad jie ištvertų šį sunkų gyvenimo laikotarpį, kad daugiau galvotų apie Mane ir mažiau – apie savo skausmą. Kaip vaikas, kuris pradėjęs žaisti užmiršta savo skausmą, taip pat ir šie sekėjai nuolat užsiimdami tarnyste Man užmiršta savo sunkumus. Stebuklai tėra būdas išblaškyti ir atitraukti dėmesį nuo skausmo ir sunkumų. Tad jei vyksta stebuklai, geriau būkite apdairesni ir pasisaugokite!

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Saniveilas (JAV). 2015 m. birželio 16 d.
Šaltinis: Children for Sathya Sai
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :