Esminė visų problemų priežastis

Esminė visų problemų priežastis

Per satsangą Japonijoje sekėjas Svamio paprašė patarimų, kaip susidoroti su savo kasdieniais vargais ar pagyti nuo ligos.

Svamis: Jei esate sveikas, jums išvis nereikia gydytojo. Tik tuomet, kai nepasirūpinate savo sveikata, jums prireikia skubėti pas gydytoją. Jei visuomet teisingai gyventumėte, valgytumėte, ilsėtumėtės, jūsų kūnas būtų sveikas ir nesusirgtumėte. Kai nukrypstate nuo sveiko gyvenimo, ateina ligos ir turite apsilankyti pas gydytoją.

Taip ir problemos – jos ateina, kai nukrypstate nuo dvasingumo kelio, doros kelio ar vienybės kelio. Turėdami savanaudiškų troškimų, prisirišimų, gobšumo ir kitų panašių neigiamų jausmų, jūs sugadinate savo dvasinę sveikatą.

Jei kruopščiai išanalizuotumėte visų savo gyvenimo problemų priežastis, esminė būtų arba ego, arba prisirišimai. Visuomet, kai yra per daug ego ar prisirišimų, būna bėdų. Taigi, jei jau einate nuolankumo ir neprisirišimo keliu, argi galite gyvenime turėti kokių nors bėdų? Visgi kilusios problemos yra kaip tam tikras priminimas iš Dievo, kad jūs Jį pamirštate, dėl to ir prasideda visos jūsų bėdos. Jei jau turite sveikatos problemų, nieko blogo nueiti pas gydytoją, gerti vaistus, išklausyti jo patarimų – tačiau turite viso to laikytis. Galite norėti savo kasdienių problemų sprendimą gauti iš Dievo – tame nėra nieko blogo. Tačiau, kai Dievas duoda jums nuolankumo vaistų ir neprisirišimo dietą, turite grįžti ir to laikytis. Jūs ateinate pas Dievą, norite Jo patarimų, grįžtate ir jų nesilaikote. Tai it vaisto laikymas buteliuke. Taip nepasveiksite.

Buvau Dievas nuo laikų pradžios, tokiu ir būsiu iki laikų pabaigos. Man yra žinoma kiekvieno problema, ir Aš galiu aiškiai jums pasakyti, kad priežastis yra arba ego, arba prisirišimas. Nepatyręs gydytojas gali jums nustatyti kitokią ar klaidingą diagnozę ir išrašyti jums kitų vaistų. Tačiau Aš esu patyręs gydytojas ir galiu aiškiai pasakyti, kad priežastis yra arba ego, arba prisirišimas. Taigi, šie nuolankumo vaistai ir neprisirišimo dieta yra tobulas gydymo būdas nuo bhavarogos, šio pasaulio ligos, nuo visų šio pasaulio problemų.

Šri Satja Sai Baba (per Madhusudaną Naidu)
Japonija, 2016 m. kovo 21 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Japonijoje 2016 m. kovo mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :