Nesitikėkite, kad pasaulis bus tobulas

Per satsangą Stambule sekėjas Svamio paklausė: "Jei tie, kurie mus valdo, sukelia mumyse baimę, tai kaip mums susidoroti su šiuo iššūkiu?"

Svamis: Ar kalbate apie vyriausybę? Jei tikėsitės, kad pasaulis bus tobulas, toks, kokio norite, – to neįvyks. Jei pažvelgtumėte į pasaulio istoriją, tai buvo baimės, nerimo ir karų istorija, visa tai kilo iš savanaudiškumo. Vienintelė viltis žmogui, gyvenančiam tokiame pasaulyje, – tai išsiugdyti tikėjimą Dievu ir gyventi be baimės. Tai, ką galite pakeisti, turite stengtis pakeisti. O jei pakeisti negalite, tai turite išsiugdyti stiprybę tai priimti, ir melsti Dievo, kad padėtų jums atskirti, ką galite pakeisti, o ko – ne. Kai visi žmonės taps mylinčiais, užjaučiančiais ir tyrais, viskas pasikeis savaime, nes yra aukštesnė Jėga, kuri valdo visą pasaulį. Kai bus tiek daug nesavanaudiškų maldų, tiek daug nesavanaudžių žmonių, kurie visi susiburs draugėn, jų maldos nebus be atsako; gyvenimas tikrai pasikeis ir transformacija įvyks.

Yra tai, kas vadinama karma, veiksmu ir atoveiksmiu. Ta taisyklė valdo visatą. Yra individualus veiksmas ir atoveiksmis. Galite būti šeimos dalimi, tada yra ir bendri šeimos veiksmai ir atoveiksmiai. Kai šeimos tampa bendruomene, tos bendruomenės veiksmai turės atoveiksmį visai bendruomenei. Kai visos bendruomenės tampa tauta, jų bendri jausmai nulemia tos tautos veiksmą ir atoveiksmį. Kai kalbate apie tautą, tai kalbate apie visų jos piliečių veiksmų ir atoveiksmių visumą. Kai vis daugiau tautos žmonių taps altruistiški, nesutepti ir mielaširdingi, atoveiksmis į šią situaciją pasikeis taip, kad aukštesnieji įstatymai automatiškai ims valdyti vietinius įstatymus.

Yra taip, kad jei vis daugiau ir daugiau žmonių su atjauta ir geraširdiškumu ugdysis tikėjimą, tai savaime sulauks atoveiksmio – klestėjimo, taikos ir saugumo tautoje. Visi tie rinkimai, karai ir mūšiai yra laikini, nes nė vienas iš jų nėra ilgalaikis sprendimas pasiekti taikai. Ilgalaikis sprendimas pasiekti taiką pasaulyje ar tautos klestėjimą glūdi jos žmonių charakteryje.

Pasaulio istorija buvo tokia: kartais gera, kartais bloga. Jei tyrinėsite istoriją, pamatysite, kad geri dalykai žmonėms nutikdavo tik tada, kai dauguma jų patys būdavo geri.

Kad ir kokia situacija būtų aplink jus, jei tikėsite Dievu, kad Jis rūpinasi ir saugo jus, tuomet nereikės bijoti. Taigi, išsiugdę tokį tikėjimą Dievu, bet kokiomis aplinkybėmis būsite bebaimiai.

Šri Satja Sai Baba (per Madhusudan1 Naidu)
Stambulas, 2017 m. balandžio 3 d.

Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Turkijoje 2017 m. balandžio 2-3 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :