Norint rasti tikrą laimę, reikia eiti vidun

Klausimas: Svami, Tu minėjai, kad norint rasti tikrą laimę, reikia eiti vidun. Ar galėtum išsamiau paaiškinti, kad visiems tai būtų naudinga?

Svamis: Daugumoje šalių, kaimo vietovėse, norint išgauti vandens reikia iškasti šulinį. Ką turite daryti, kad pasiektumėte vandenį, kuris yra giliai po žeme? Turite kasti ir pašalinti smėlį, žemes, uolienas ir akmenis, kol pasirodys vanduo. Jei norite, kad tyras šulinio vanduo numalšintų jūsų troškulį, turite įdėti pastangų, sluoksnis po sluoksnio nukasdami smėlį, akmenis ir žemes, kol galiausiai pasieksite vandenį. Ėjimas vidun – tai panašus procesas.

Pirmiausia turi būti pašalintas „aš“ sluoksnis. Reikia atsisakyti viso savanaudiškumo, visų savanaudiškų interesų, visų tų troškimų, kurie susiję tik su pačiu savimi. Tai vadinama tamasinėmis – gyvuliškomis savybėmis. Tuomet leidžiatės dar šiek tiek žemiau ir turite pašalinti netgi radžasines savybes. Kas yra radžasinės savybės? Savęs laikymas „veikiančiuoju“ – tai radžasinė savybė. Netgi padėdami kitiems neturėtumėte jausti, kad „tai aš jiems padedu“ – tuomet viskas nueis perniek. Kai pašalinsite ir tamasinių, ir radžasinių savybių sluoksnius, tuomet liks satvinės tyrumo, meilės ir atjautos savybės. Kai gyvenate su tomis tyromis ir nesavanaudiškomis mintimis 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę – tai lyg semtumėte vandenį. Gyvenimas po gyvenimo virš vandens susikaupė daug akmenų, smėlio ir žemių sluoksnių. Sluoksnis po sluoksnio turite tai pašalinti ir leistis gilyn.

Pirmiausia reikia pašalinti savanaudiškumą ir savanaudiškus interesus. Net kai darote nesavanaudiškus veiksmus, jūs nesate tas, kuris daro. Reikia pašalinti jausmą, kad esate darytojas. Galiausiai liks tik tyros ir Dieviškos savybės – jos arčiausiai jūsų Dieviškosios Savasties. Per vieną dieną negalite iškasti šulinio ir pasiekti vandens. Iš lėto, sluoksnis po sluoksnio, diena iš dienos, turite stengtis, kol rasite vandenį. Visame pasaulyje visas vanduo nutekėjo po žeme ir atsirado daug sausumos. Širdis, kuri kadaise buvo derlinga, žalia žemė, dabar tapo sausa dykviete. Tad melskitės Dievui, kad palaimintų jus meilės lietumi, kad vanduo netrukus iškiltų į paviršių ir galėtumėte jį greitai pasiekti. Su savo pastangomis ir Dievo malone galite tai pasiekti.

Satja Sai Baba (per Madhu)
Satsangas Japonijoje, 2016.03.20
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :