Aš noriu, kad balandžio 24-oji žymėtų ne kokias nors pabaigas, o naujas pradžias

Aš noriu, kad balandžio 24-oji žymėtų ne kokias nors pabaigas, o naujas pradžias

Daugeliui balandžio 24-oji – tai diena, kai jie gedi paties svarbiausio jų gyvenime Asmens. Bet tiesa ta, kad Aš iš niekur neatėjau ir niekur neišėjau. Dievas nei gimsta, nei auga, nei miršta. Jis yra pastovus, Jis yra amžinas, Jis yra visados. Toks Dievas, toks Dieviškumas yra visose būtybėse kaip pats Atmano įsikūnijimas, kaip jų dvasia. Todėl gimsta ir miršta tik kūnas. Atmanas, tai yra Dieviškumas, išlieka amžinai.

Ir šiandien matome tai, kaip Atmanas pasireiškia pasaulyje – per rankas, galvas ir širdis sekėjų, kurie visada pasirengę tarnauti Svamiui. Jie nuolat tarnauja žmonėms savo šalyse.

Mes turime visą savo laiką, energiją ir pastangas skirti tam, kad padarytume kieko nors gyvenimą geresnį. Net mažytė seva, net ir tai, kad kalbėsite maloniai, bus irgi gera seva, kuri kitiems suteiks džiaugsmo. Savo žvilgsniu, savo veiksmais, savo kalba, savo mintimis – visais įmanomais būdais turite stengtis kitus padaryti laimingus. Jei kitus padarysite laimingus, Dievas pasirūpins, kad jūs visada būtumėte laimingi.

Taigi, šis brangus žmogaus gyvenimas neturi būti iššvaistytas vaikantis menkų malonumų, kurie suteiks tik laikiną džiaugsmą ir laimę. Jie nesuteiks jums pastovios amžinos palaimos. Tik tarnystė kitiems ir pagalba kitiems suteikia pastovų džiaugsmą, kuris lieka visiems laikams.

Tam ir skirkite visą savo laiką, ar Svamis būtų čia, ar kur kitur. Tiesa ta, kad Svamis yra visada, Jis yra visose vietose, visais laikais, Jį rasti galite visais įmanomais būdais. Nėra vietos, kur Svamio nebūtų. Tik jūs turite Jį rasti. Tad raskite Jį tarnaudami kitiems, raskite Jį džiaugsme, kurį suteikiate kitiems, kai jiems tarnaujate. Tame džiaugsme, toje laimėje slypi Svamio laimė.

Aš noriu, kad balandžio 24-oji žymėtų ne kokias nors pabaigas, o naujas pradžias.

Iš Svamio Dieviškosios kalbos (per Madhu) 2018 m. balandžio 19 d.
Mudenahalyje, Šri Satja Sai Premamrutam salėje

Kalbos video įrašas 
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :