Kaip išvengti blogos įtakos?

Klausimas: Svami, Tu visada mus mokai būti geroje draugijoje. Kaip mums likti geroje draugijoje, išlaikyti dvasinę pusiausvyrą ir būti mylinčiais, kai pamatome, jog atsidūrėme blogoje draugijoje? Kaip galėtume išvengti blogos draugijos įtakos?

Svamis:
Jei žinote, kad gyvatė įgels, kad ji nuodinga ir gali jums pakenkti, tai nėra prasmės žaisti su gyvate. Jei žinote, kad draugija, kurioje esate, nėra gera, kad ir kokia protinga ar sumani ji atrodytų, galite manyti, kad gebėsite išvengti jos įtakos, tačiau vis tiek ta įtaka jus šiek tiek paveiks.

Kai medelis mažas, jis aptveriamas spygliuota viela, kad gyvuliai jo nenugraužtų, bet kai jis išauga į stiprų ir galingą medį, jokios užtvaros nebereikia. Tie patys gyvuliai negalės jam pakenkti; tiesą sakant, jie gulės po medžiu ir mėgausis jo pavėsiu. Panašiai yra, kai jūsų dvasingumas vis dar auga, – jūs būnate dar nelabai stiprus, tarsi gležnas sodinukas, kuris pats nesugeba apsisaugoti nuo gyvulių. Tuo metu apsitverkite tvorele, vadinama „disciplina“, ir gerai rinkitės savo draugiją.

Nesileiskite į paviršutiniškus prisirišimus, bet atidžiai rinkitės tai, kas yra gera. Tad nieko tokio, jei tektų vengti kelių draugų ar keletą valandų praleisti vienumoje. Geriau iš viso nevalgyti, nei valgyti supuvusį maistą, nes pasenęs ar sugedęs maistas alkio vis tiek nenumalšins. Kai užaugate ir jūsų charakteris pasidaro tvirtas, kaip galingas medis, kuriam niekas nepakenks, – tada jums nebereikia būti išrankiam. Tuomet, jei kas nors pas jus ateis, jiems tikrai bus naudinga, o jums jie nepakenks.

Taigi, patys nuspręskite, kaip jaučiatės kitų draugijoje. Jei galite juos pakeisti į gera, tai reiškia, kad turite tvirtą charakterį. Bet jei jie gali jus pakeisti į bloga, tai reiškia, kad vis dar esate jaunas sodinukas, todėl reikia daugiau laiko, kol galėsite su jais susitikti ir atsilaikyti.

Patys pagalvokite ir atidžiai rinkitės. Gyvenimo ABC visada tokia: „Venk blogos draugijos“ (angl. Avoid Bad Company). Didieji išminčiai ir šventieji irgi buvo patekę į bėdą, į blogą draugiją. Jei norite, kad vanduo iš indo neišgaruotų, turite jį laikyti vėsioje, drėgnoje vietoje, nes kitaip dėl karščio jis labai greitai išgaruos. Atidžiai rinkitės savo draugiją.

Satja Sai Baba (per Madhusudaną Naidu)
Roma, 2016 m. balandžio 20 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Italijoje 2016 m. balandžio mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :