Tiesiog patikėkite Svamio žodžiais

Kas trukdo jums tapti visiškai nesavanaudžiu? Nesavanaudžiu jums trukdo tapti baimė. Kas yra ši baimė? Baimė prarasti tai, ką turite, baimė atsisakyti to, prie ko esate prisirišę, nežinomybės baimė. Tačiau turėdami tikėjimą, galite baimę įveikti. Jei jūs iš tiesų, tikrai tikite, kad esate dieviškas, ir todėl niekas negali jums pakenkti, nieko iš jūsų negalima atimti, jūs nieko negalite prarasti – tik tuomet ši baimė gali būti pašalinta. Reikalas tas, kad visi norite suvokti savo Dievišką prigimtį; visi esate girdėję, kad esate dieviški. Tuo pat metu bijote, kad kažką prarasite. Argi Dievas gali ką nors prarasti? Jei atidžiai išanalizuotumėte, abi mintys prieštarauja viena kitai. Iš vienos pusės – tikite, jog esate dieviškas, tad norite dėti pastangas, kad suvoktumėte savo prigimtinį dieviškumą. Iš kitos pusės – bijote prarasti visa tai, kas nėra dieviška. Kaip abu gali egzistuoti kartu? Spręskite patys. Jei iš tikrųjų tikite, kad esate dieviški, nėra vietos jokiai baimei. Jei vis dar bijote, tai reiškia, kad iš tikrųjų netikite, jog esate visiškai dieviški.

Jums net nereikia tiek daug galvoti. Tiesiog patikėkite Svamio žodžiais, kad esate dieviški. Paprasčiausiai tikėkite tuo ir būkite bebaimiai. Tik visiškai tikėdami galite pasiekti savo tikrąją prigimtį. Jei niekas kita neduoda rezultatų, tuomet tiesiog pakanka tikėti savo guru žodžiais ir pateksite ten, kur jums reikia būti. Kai jūsų troškimai neduoda jums ramybės, kai jus persekioja jūsų baimė, kai jus vargina jūsų rūpesčiai, tiesiog atminkite: „Svamis sakė, kad aš esu dieviškas, ir niekas manęs negali paveikti.“ Jeigu tuo tikėsite, jums ir pavyks. Negalite tuo pat metu ir stovėti ant žemės, ir skristi danguje. Negalite laikytis visų šių žemesniųjų troškimų ir tuo pat metu tapti nesavanaudžiu ir dievišku. Kad skristumėte danguje – turite palikti žemę; kad taptumėte nesavanaudišku ir dievišku – turite atsisakyti žemesniųjų savanaudiškų troškimų.

Inde gali būti ir oras, ir vanduo. Kuo daugiau įpilsite vandens, tuo mažiau vietos liks orui. Kuo labiau darysitės nesavanaudis, tuo mažiau liks savanaudiškumo. Žingsnis po žingsnio ateis diena, kai tapsite visiškai nesavanaudis. Tam reikia laiko, tačiau stengiantis ir su Dievo Malone tai galima pasiekti.

Tikėkite savo dieviškumu! Tikėkite tuo, ką sako Svamis! Be baimės atsisakykite savanaudiškų troškimų ir tapkite tuo, kas iš tikrųjų esate. Tik šis džiaugsmas yra amžinas. Tik šis dieviškumo džiaugsmas yra ilgalaikis.

Iš Svamio kalbos (per Madhu) Japonijoje 2016 m. kovo 21 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Japonijoje 2016 m. kovo mėn.

Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :