Kaip  palengvinti vyresnių žmonių kančias?

Kaip palengvinti vyresnių žmonių kančias?

Klausimas: Kaip mums palengvinti vyresnių žmonių kančias? Kaip jiems padėti tapti labiau nepriklausomais?

Svamis: Pasaulis yra labai savanaudiškas. Tol, kol žmonės jums naudingi, norite su jais draugauti. Kai jie tampa nebenaudingi, pasielgiate kaip su senu automobiliu, kurį nusiunčiate į dirbtuves ir jis daugiau jums neberūpi. Tėvai jumis rūpinosi, jus užaugino ir jų dėka esate tuo, kuo esate, bet sendami jie nebegali jums daug padėti. Jei vaikai taip elgiasi ir neprižiūri savo tėvų – tai labai savanaudiška. Šrynivasas visuomet sako, kad visos ligoninės statomos tam, jog daugiau jų nebereikėtų; niekas neturėtų sirgti.

Senelių namai turėtų jums priminti, kad visuomenė vis dar neatsakinga, nes reikia senelių namų ar atskirų vietų pagyvenusiems žmonėms. Vaikai, štai ką galite padaryti: pirmiausia pasirūpinkite savo tėvais savo namuose. Jei kiekvienas vaikas prižiūrėtų savo tėvus, vien tai išspręstų beveik visą problemą. Vis dėlto, jei turite laiko, eikite į tas vietas, kur gyvena senoliai.

Jei patys negalite jiems padėti, tai apgyvendinkite juos ten, kur jiems galėtų padėti kiti. Jiems daug nereikia – jų fiziniai pomėgiai sumažėję, atmintis nusilpusi ir jie tik skaičiuoja savo dienas. Viskas, ko jiems reikia – tai trupučio meilės ir pagarbos. Jei turite šiek tiek laiko, jums daug nekainuos apsilankyti tokiose vietose, praleisti keletą valandų su jais, pasikalbėti, juos iškl
ausyti ir pasipasakoti apie save. To užtenka.

Jie neturėtų iškeliauti iš šio pasaulio manydami, kad tai žiauri vieta, kad žmonės tik savanaudžiai ir kad niekuomet nenorėtų čia sugrįžti. Jie turi išeiti jausdami: „Dievas yra, yra ir meilė. Yra užuojauta ir globa.“

Esate jauni, bet niekuomet nepamirškite, kad vieną dieną jūs irgi būsite tokie, ir ką pasėsite, tą ir pjausite. Jei jiems padėsite, kas žino, kokios pagalbos ir kokiu būdu vieną dieną susilauksite, kai jums labiausiai jos reikės. Svarbiau už bet ką kitą – praleiskite laiką su vyresnio amžiaus žmonėmis. Tai viskas, ko jiems reikia.

Satja Sai Baba (per Madhu)
Jaunimo satsangas Londone
2015.08.30
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Jungtinėje karalystėje 2015 m. rugpjūčio mėn.

Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :