Kas pasakė, kad meditacija turi būti tyli?

Kas pasakė, kad meditacija turi būti tyli? Tas, kuris dainuoja, yra meditacijoje, nes jis pats susilieja su daina ir tampa ja. Grojantysis pats tampa muzikos instrumentu, ir tai tampa meditacija. Kas yra meditacija? Meditacija yra būsena be minčių. Nuo jūsų priklauso, kokį būdą pasirenkate tam, kad į ją patektumėte.

Vieni iš protavimo gniaužtų išsprūsta giedodami Aukščiausiajam bhadžanas, kiti - kartodami mantras; kažkas - tarnaudamas Dievui ir gamindamas maistą, atlikdamas garbinimo apeigas; o kažkas sėdėdamas tyliai, susitelkęs į Viešpatį. Visi būdai gali būti tinkami ištrūkti virš proto.

Meditacija yra būsena be minčių. Koncentracija - tai dėmesio sutelkimas į vieną objektą. Kontempliacija - dėmesio sutelkimas į vieną mintį. Meditacija - būsena be minčių.

Taigi, į meditaciją galite patekti įvairiais būdais. Jeigu manote, kad jums geriausias būdas medituoti yra kartoti mantrą ar klausytis bhadžanų - tegul taip ir būna. Skirtingų žmonių keliai skirtingi - pasirinkite sau tinkamiausią ir eikite juo. Svarbu tai, kad judėtumėte teisinga kryptimi ir nestabčiotumėte.

Satja Sai Baba (per Madhusudaną Naidu)
2016 m. rugpjūčio 6 d., Singapūras
Šaltinis: Sai Vrinda
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :