Ko gero tai yra vienintelis būdas išmokyti kietakaktę žmoniją

Mudenahalis, Indija. 2019 m. sausio 21 d.

Klausimas: Ar Svamio pareiškimas, kad Jis dar dešimt metų liks subtiliuoju pavidalu ir tęs darbą per tave, turės vienokį ar kitokį poveikį tam "pirminiam planui", pagal kurį per artimiausius trejus metus turėtų vykti staigių pokyčių?

Šri Madhusudanas Naidu:
Pokyčiai prasideda dabar. Pokyčiams prasidėjus, jie gali atrodyti pribloškiantys, atimantys žadą, bet po tam tikro laiko, manau, žmonės pripras prie tų pasikeitimų ir visa tai taps nauja norma. Nors pokyčiai vyks nuolatos, žmonės jų nebelaikys pokyčiais. Vis dėlto pačioje jų pradžioje jie gali būti protu sunkiai suvokiami. Atrodys, kad negali taip būti, kad vienu metu vyksta tiek daug pasikeitimų. Bet pasikeitimai vyks, ir paskutinis pokytis, kaip sakė Svamis, bus tas, kad žmogus taps dievišku. Galbūt sušlubuos aprūpinimo sistemos, nuo kurių mes visi esame priklausomi, parodydamos pasaulietinio gyvenimo netvarumą. Ir tai bus laikas, kada nukreipsime savo žvilgsnį vidun. Protui visada sunku aprėpti naujus dalykus, bet kai pradedame gyventi naujomis sąlygomis, tai virsta norma. Galbūt permainos prasidės nuo staigių, trejus metus truksiančių pokyčių, apie kuriuos Svamis minėjo. Tos permainos bus ilgalaikės, tik kad mes prie jų priprasime ir nebejausime spaudimo, nes mes persikalibruosime, prisitaikysime prie naujo pasaulio. Tiesiogiai ar netiesiogiai Svamis nekalbėjo nieko daugiau, nei buvo pasakęs anksčiau. 

Bet šiandien, kalbėdamas apie Premą Sai, Svamis buvo labai konkretus. Jis pasakė, kad per ateinančius penkis dešimtmečius kiekvienas asmuo taps dieviškas. Kiekvienas pažins savo tikrąją prigimtį. Jis pasakė, kad tai bus Aukso amžius, kada kiekvienas asmuo suvoks ir jaus savo dieviškumą, bet tai nereiškia, kad dailidės, valytojai, gydytojai ar inžinieriai išnyks, ir Žemėje gyvens vien barzdoti asketai. Jie gyvens kaip paprasti žmonės, tačiau kiekvienas iš jų bus Brahma džnanis (pažinęs Dievą). Žmonės ir toliau dirbs savo darbą: gamins maistą, tvarkysis, rūpinsis namais, bet visa tai bus vien išorinis veiksmas. Jie suvoks ir patirs giliai viduje glūdintį savo dieviškumą. Visai kaip Karalius Džanaka, kuris dieną buvo karalystės valdovas, o vakare Brahma džnanis. Į savo darbą jis žiūrėjo tik kaip į pareigą Dievui. Kas benutiktų, dienai pasibaigus jis būdavo visiškai atsiribojęs ir ramus. Svamis sako, kad tai ir yra Premos Sai misija.

Norint ką nors užrašyti lentelėje, pirmiausia reikia ją švariai nuvalyti. Prasidėjęs valymas gali būti šiek tiek skausmingas. Bet, man atrodo, ilgainiui žmonės prisitaikys, taip kaip mes prisitaikome prie naujų batų ar naujo sutuoktinio! (Juokas) Per tam tikrą laiką mūsų gyvenimas įeis į naujas vėžes. Tačiau pokyčiai, - taip, jie bus. Svamis tai sakė daug kartų. Galbūt Jis dar nepasirinko datos, dar neįtraukė į kalendorių, tačiau pokyčiai vyks. Ko gero tai yra vienintelis būdas išmokyti kietakaktę žmoniją to, kas yra gerai, ir kas nėra gerai, kas yra svarbu, o kas ne.

Ar Svamis įsikiš į procesus? Kaip ir sakiau, Jis ir toliau mums duos patarimus. Jis ir toliau sakys - darykite šitai, ir būsite saugūs. Jei ne, tuomet patys save pražudysite. Todėl prašom eiti nurodytu keliu. Kai visame pasaulyje Svamis steigė daugybę centrų, Jis kalbėjo štai ką. Kad šie centrai bus vilties spinduliai. Jie bus švyturiai! Greitai žmonės išsivaduos iš iliuzijos, ir jie nežinos, ką su savimi daryti, nes pasaulietiniame gyvenime jie jau bus išbandę visus būdus tapti laimingais, ir visi tie būdai buvo nesėkmingi. Jie ieškos kažko kito. Nebepasitikės savo mokytojais, tėvais, patarėjais, gydytojais - nepasitikės jų patarimais, kaip būti laimingu. Jie ieškos dvasingų žmonių, ir šie žmonės pasakys jiems tiesą. Šie centrai pasitarnaus tam, kad žmonės būtų nukreipiami teisinga linkme.

Šaltinis: Sri Sathya Sai Vrinda
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :