Kurti jums galimybes Man yra nemažas galvos skausmas

Kurti jums galimybes Man yra nemažas galvos skausmas

Kartą Svamis paprašė, kad antrą valandą dienos bhadžanų salėje susirinktų visi ašramo gyventojai. Jo paliepimu buvo uždarytos visos durys ir langai. Kutumbą Rao Jis paprašė pasakyti kalbą. Šis kalbėjo: "Svamis džiaugiasi jūsų atsidavimu - palikę patogų gyvenimą jūs nusprendėte apsistoti Prašanti Nilajame. Tačiau jis nesidžiaugia jūsų elgesiu, kai tapote ašramo dalimi. Daugelis iš jūsų leidžia laiką bendraudami, tuščiai plepėdami. Iš jūsų Svamis tikisi didesnės drausmės. Nė vienas iš jūsų dėl Svamio nepadarote pakankamai."

Vos tik jis tai pasakė, Svamis jį sustabdė ir pats atsistojo kalbėti: "Viskas, ką kalbėjo Kutumba Rao, yra teisinga, išskyrus paskutinį dalyką. Jis pasakė, kad nė vienas iš jūsų dėl Svamio Svamio nepadarote pakankamai. Tiesa yra ta, kad niekas nieko neturi daryti dėl Svamio. Atsiminkite, kad visa tai yra jums suteikta galimybė savo gyvenimui suteikti šventumo. Norėdamas jums pagelbėti, Aš sukūriau daug galimybių, kad būdami čia jūs rastumėte būdą dvasiškai praturtėti.

Tiesą sakant, kurti jums šias galimybes Man yra nemažas galvos skausmas. Daugiau laiko turiu praleisti tam, kad ištaisyčiau jūsų padarytas klaidas. Iš tikrųjų Man būtų lengviau ir paprasčiau nepriklausyti nuo jūsų. Iš kitos pusės, jūs turite išmokti išsilaisvinti per dieviškus darbus.

Visai kaip Ramajanoje. Jeigu Rama būtų norėjęs, jis Sytą būtų susigrąžinęs akimirksniu. Viskas, ką Jam tereikėjo padaryti - tai panorėti: "Tegul Ravana žūsta. Tegul Syta sugrįžta". Ir viskas. Tačiau tiek daug būtybių - nuo beždžionių ir meškų iki akmenų ir žmonių, - nebūtų gavusios galimybės tapti Jo įrankiu ir taip patirti dievišką džiaugsmą. Tai jų labui Rama pasirinko iškęsti visus sunkumus.

Tai vyksta ir dabar. Būkite dėkingi už šią gautą dovaną - nepaleiskite jos vėjais. Suvokite, kokia ji reikšminga, ir dirbkite siekdami savojo nemirtingumo."

Šaltinis: Old Mandir Puttaparthi
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :