Nebijokite kelti kojos į gyvenimo tikrovę

Įtampa - tai baimių sangrūda jūsų mintyse. Baimės užvaldo žmogaus mąstymą ir atitraukia dėmesį nuo jo tikrosios ašies. Kuo labiau žmogus tolsta nuo savo ašies, tuo menkiau sugeba atskirti, kuri mintis kyla iš baimės, o kuri - iš pasitikėjimo savimi.

Pasitikėjimas savimi - tai blaivus mąstymas, atpažįstant baimes ir užkertant joms kelią.
Kartais žmogus tiek pripranta prie baimingų minčių, kad jas ima laikyti savo pagalbininkėmis gyvenimo vingiuose.
Kad gyvenate įtampoje, rodo jūsų noras pateisinti ir apginti savo vidines baimes.
Įtampa - tai iracionalių, su realybe nieko bendra neturinčių minčių virtinė. Jos nenutrauksi vien atitraukdamas nuo jos savo dėmesį. Kai dėmesys grįš, tų minčių bus dar daugiau.

Įtampa - tai toks sapnas, kuriame žmogus laipioja po scenarijus, parašytus iš žodelyčių "jei" ir "bet". Kaip ir kiekvienas sapnas, taip ir šis kažkada pasibaigs ir žmogui reikės pabusti iš baimingų projekcijų pasaulio ir be baimės pažvelgti į tikrovę.

Įtampa didės ir augs, jei žmogus norės eiti tik lengviausiu ir greičiausiu keliu, bet ne tuo, kurį siūlo esama situacija: jis nori, kad ne jis, o situacija prisitaikytų prie jo pageidavimo. Tasai pasipriešinimas tikrovei sukelia debesį iracionalių minčių. Jei tik žmogus pamatytų gerąsias realios situacijos puses, jei tik nebijotų įkelti kojos į tikrovę, jo abejonės virstų valia ir pasitikėjimu savimi. 

Laikas ir neužtikrintumas yra neatsiejami. Ar kada buvo kitaip? Kas nutiks laikui bėgant, galima tik spėlioti. Bet ar tos spėlionės taps tikrove? Spėjimai tik padeda pasirengti ateičiai. Tačiau ir tada žmogus turi žinoti, kad tikrovė gali būti labai arti spėjimų, bet gali būti ir labai toli. Reikia būti pasiruošusiam abiems variantams. Reikia kliautis savo stiprybe - žinoti, kad kas benutiktų ateityje, visame kame pamatysi šviesiąją pusę. Ne spėlionės ir ne baimė suklysti turi būti žmogaus gyvenimo variklis.

Pasitikėjimas savimi neužtikrins pergalės kiekviename tavo žingsnyje. Pasitikėjimas savimi - tai sugebėjimas bet kurioje padėty neprarasti vidinės pusiausvyros ir įžvelgti šviesiąsias puses. 
Gautas rezultatas priklausys nuo įdėtų pastangų, o jų neturi riboti jokios aplinkybės. Joms negali būti jokių išlygų. Joms neturi daryti įtakos nei nauda, nei praradimai. Jų neturi silpninti jokie lūkesčiai. Jei tik imsite matuoti, kiek įdėta pastangų, koks gautas rezultatas, jus kaipmat surankins baimės. 

Kiekviena situacija atneša tam tikrą pažinimą. Tegul kelionės baimę pakeičia pažinimo džiaugsmas. Kai pažinsi, kas tu esi iš tikrųjų, kelionės baimės nebeliks. Tegul keliai tave veda bet kuria kryptimi. Suprask, kad vairininkas visados esi tu pats. Visuomet gali apsigręžti ir leistis kitu keliu - tereikės pasitikinčiai pasukti į pasirinktą kelią... Net jeigu tai reikštų kelionę nuo pačių pradžių. 

Sima M. Devan
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :