Bilas Aitkenas: „Kiekvienas norėtų tai patirti“

Bilas Aitkenas: „Kiekvienas norėtų tai patirti“

Narasimha Murtis

„Penguin“ ­– tai knygų leidykla, žinoma visame pasaulyje. Jie norėjo publikuoti Šri Satjos Sai Babos biografiją Jam dar būnant gyvam. Vadovaudamiesi vidine politika, jie niekuomet nepublikuodavo jokios dvasinio ar religinio lyderio biografijos jam gyvam esant. Jie padarė tik vieną išimtį Satjai Sai Babai. Dėl to, kad Jo mokymas universalus, jie norėjo, kad Babos biografiją parašytų ne Jo sekėjas. Jie pasirinko autorių iš Škotijos vardu Bilas Aitkenas (Bill Aitken). Jis buvo žinomas kaip dvasinis klajoklis, kuris klajojo po visą pasaulį ieškodamas tiesos, tikrojo džiaugsmo ir palaimos.

Bilo Aitkeno knyga „Šri Satja Sai Baba: gyvenimas“, 2006
Norėdamas sužinoti apie Babą ir pats pamatyti, ką Jis darė, Aitkenas daug kartų aplankė Babą ir Putapartyje, ir Vaitfilde. Tai jam paliko didelį įspūdį. Pirmas dalykas, palikęs jam įspūdį, buvo Babos didžiulė atjauta ir meilė visiems, kas pas Jį atvykdavo, ir netgi tiems, kurie pas Jį neatvykdavo. Antrasis aspektas buvo Sai Babos gili išmintis. Tai Jo išmintis daugeliui žmonių iš viso pasaulio atvėrė akis, kad gyvenime tikro džiaugsmo ir laimės reikia ieškoti viduje, o ne išorėje. Trečiasis Sai Babos asmenybės aspektas, padaręs jam įspūdį, buvo daugybė stulbinančių, gigantiškų ir masinių humanitarinės tarnystės projektų švietimo, sveikatos apsaugos ir švaraus geriamojo vandens tiekimo apleistoms vietovėms srityse.

Vienu sakiniu Aitkenas išryškino Bhagavano Babos esmę ir Jo svarbą visiems žmonėms visame pasaulyje visose šalyse: „Sai Baba manyje įkvepia tokį neapsakomai gražų jausmą, kad esu įsitikinęs, jog kiekvienas, gimęs šiame pasaulyje, norėtų jį patirti.“

Iš kalbos satsange Stambule, Turkijoje
2017 m. balandžio 3 d.

Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitąTurkijoje 2017 m. balandžio mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :