Kaip išsivaduoti iš troškimų?

Kaip išsivaduoti iš troškimų?

Per Sai Babos susitikimą su jaunimu Italijoje sekėjas paprašė: "Svami, ar gali mums padėti susidoroti su troškimais?"

Svamis: Tu nori išsivaduoti iš troškimų? Tai sunku, labai sunku. Kol tu tapatiniesi su kūnu ir protu, išsivaduoti iš troškimų labai sunku. Nesvarbu, kiek daug stengsiesi, vis tiek kai kurie troškimai išliks. Taigi, ką jums daryti? Galite menkesnį troškimą pakeisti kilnesniu troškimu, savanaudiškus norus pakeisti nesavanaudiškais – kūno troškimus širdies troškimais.

Protas yra tarsi mažas vaikas. Jei vaikui sakote ramiai sėdėti viduje, nes lauke lyja, jis to nedarys. Jei negali žaisti lauke, jis ims žaisti viduje. Vaikas neliks ramiai sėdėti vienas. Taigi, ką darote, jei norite atkalbėti vaiką nuo žaidimo lauke? Turite jam duoti ką nors, su kuo jis žaistų namuose.

Protas yra panašus. Jei jis nori ko nors, kas nėra gera, padarykite taip, kad jis panorėtų to, kas yra gera. Jei jis nori prisirišti prie išorinio pasaulio, duokite jam ką nors, kas padėtų prisirišti prie pasaulio, esančio viduje. Tiesiog sakyti protui nurimti ir išsilaisvinti iš troškimų – tai kaip vaikui liepti būti ramiam ir nežaisti. Kiekvieną kartą menkesnis troškimas gali būti pakeičiamas kilnesniu troškimu.

Kai vis praktikuosite, jums vis labiau seksis tai daryti, kol galiausiai neliks jokio kito troškimo, išskyrus troškimą Dievo. Jei tik trokšite Dievo, gausite Dievą. Kai tik gaunate Dievą, nebelieka jokių troškimų. Taigi, žingsnelis po žingsnelio galite pakeisti savo mąstymo būdą ir prote kylančius troškimus. Taip galite įveikti troškimus.

Satja Sai Baba (per Madhu)
Roma, 2016 m. balandžio 20 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Italijoje 2016 m.balandžio mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :