Kol esate jauni ir stiprūs

Kol esate jauni ir stiprūs

Kol esate jauni ir stiprūs, ženkite meilės ir tarnystės keliu, nes kai praeis tinkamas laikas, pasėliai neaugs, kad ir kaip daug stengsitės. Tinkamas amžius – tinkamas laikas – yra dabar. Įdirbkite savo širdies dirvą, išraukite viską, kas negatyvu ir savanaudiška, sėkite meilės sėklas, laistykite tarnystės vandeniu, nuimkite nesavanaudiškumo derlių ir suvoksite tikrąją Savastį. Kai tik jūsų jaunystė praeis, lietūs daugiau nebelaistys dirvos, ji išdžius ir sukietės; joje augs tik dygliuoti dykumų erškėčiai, o ne tokie derlių auginantys augalai, kuriems reikalingos maistingosios medžiagos, kad užaugintų vaisius ir žiedus.

Tik meilės kupinos širdys išaugins augalus ir medžius, duodančius meilės vaisius ir tarnystės žiedus. O išdžiūvusios širdys – be meilės – augins tik dygliuotus krūmus, kurie kitus žeis. Gerai yra tai, kad laikas jūsų pusėje – bet kai tas laikas praeis, jo nebegalėsite susigrąžinti. Taigi, visada žinokite, kad ateis egzaminų diena, tad turite išmokti ir baigti visą mokymo programą. Nešvaistykite savo laiko. Gerai išnaudokite tą laiką meilei ir tarnystei, kad išlaisvintumėte save ir kitus. Mano mokymas visada toks buvo ir toliau išlieka toks pats.

Kai praėjusį kartą, 2015 metų lapkritį, visi buvote atvykę į Jaunimo susitikimą Mudenahalyje, kai kurie iš jūsų Manęs paprašė: „Svami, duok mums darbo, kurį galėtume dirbti grįžę į savo šalį.“ Tikėjotės, kad duosiu jums didžiulius projektus – pavyz­džiui, pastatyti mokyklą, atidaryti senelių namus ar rūpintis vargs­tančiais, bet Aš to nedariau, nes jūs dar nepasirengę.

Visi tikriausiai žinote, kaip vai­ruoti automobilį. Vairuotojo teisės jums išduodamos tik po to, kai patikrinamas jūsų gebėjimas tai daryti teisingai. Iki tol jūs turite tik laikiną vairuotojo pažymėjimą ir turite mokytis vairuoti kelyje. Praktikuokite, praktikuokite, praktikuokite tol, kol išmoksite valdyti savo automobilį. Kai sugebėsite gerai vairuoti, nesužalodami nei kitų, nei savęs, kai laikysitės eismo taisyklių, egzaminuotojas jums išduos vairuotojo teises. Turėdami vairuotojo pažymė­jimą galite važiuoti greitkeliu ir pasiekti savo tikslą nesukeldami avarijos.

Visiems jums sakiau praktikuotis, praktikuotis, praktikuotis, kad galėčiau jums išduoti vairuotojo pažymėjimą ir tada jūs galėsite leistis į tarnystės kelią, kuris truks visą gyvenimą.

Pasiekite savo tikslą važiuodami lėtai, kartu su savimi pasiimkite ir kitus, nuvežkite juos į jų tikslą.

Jaunystė yra tarsi galingas automobilis – jis gali važiuoti bet kokiu greičiu. Tačiau tas, kuris neišmoko vairuoti, gali važiuoti per greitai ir sukelti avariją, jei nežino, kada sulėtinti greitį, kada signalizuoti ar kur pasukti. Todėl praktikuokitės valdyti savo protą ir pojūčius, kad kūną gerai naudotumėte. Tyru protu, švariu kūnu ir meilės kupina širdimi gebėsite pasiekti savo tikslą, kartu nusivešite ir kitus.

Iš Satjos Sai Babos kalbos (per Madhu) susitikime su jaunimu
Romoje, Italijoje, 2016.04.20.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitąItalijoje 2016 m. balandžio mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :