Svarbiausia – žinoti kelionės tikslą

Viskas, ką darome savo gyvenime, yra vardan vieno tikslo – suvokti savo dieviškumą. Visa kita – niekai. Ar būtumėte šios, ar kitos organizacijos dalis – jei tai nepadeda pasiekti Manęs, esančio jūsų viduje, tai neturi prasmės. Magnetas pritrauks geležies gabalėlį, o ne smėlį. Meilė pritrauks meilę. Baimė – baimę. Pyktis – pyktį. Visa visata grindžiama šiuo traukos dėsniu. Tai ne kas kita, kaip atspindys, atoveiksmis ir atgarsis. Pasaulis atspindi viską, ką sakote, darote ar galvojate.

Ar esate buvę kalnuose? Kai sušunkate savo vardą, jūsų vardas sugrįžta jums aidu. Jei stovėdami priešais veidrodį šypsotės, veidrodis šypsosi jums. Jei apie kitus galvojate pagarbiai, jie apie jus irgi galvos pagarbiai. Neišmanymas verčia tikėti, kad netiesa yra tiesa. Kaip ir tamsoje virvę palaikę gyvate išsigąstate. Tiesą sužinosite tik tada, jei prieisite arčiau, virvę apšviesite ir patys pamatysite. Jei stovėsite toli tamsoje, įsivaizduodami, kad virvė yra gyvatė, tai ir toliau gyvensite baimėje – taip ir numirsite. Tačiau jei sukaupę šiek tiek drąsos prieisite artyn, apšviesite ir pamatysite savo akimis, sužinosite tiesą ir tapsite bebaimiai. Net nepamėginti sužinoti – tai kelias į neišmanymą.

Dabar, kai atėjote čia ir patyrėte Svamio meilę ir buvimą, prisiėmėte dar didesnę atsakomybę. Kodėl esate organizacijoje? Kad tarnautumėte didesniam kiekiui žmonių, kad pamokytumėte dar daugiau žmonių, kad dalytumėtės Svamio meile su dar daugiau žmonių. Tai jūs galite daryti ir toliau. Iš tikrųjų turite tai ir toliau daryti netgi daug didesniu mastu. Tai vienintelis būdas visiems kitiems sužinoti, kad jūsų širdį tikrai palietė Svamis. Svamio buvimas čia gali būti įrodytas ne žodžiais, svarstymais ar ginčais, bet tik veiksmais, kurių imsitės dabar. Tarnaukite dar uoliau, nei tarnavote anksčiau. Kalbėkite dar meiliau, nei kalbėjote iki šiol. Būkite dar labiau užjaučiantys, nei kad buvote. Tegu pasaulis sužino, kad jūsų širdį palietė Svamio buvimas ir ji pavirto Svamio širdimi. Tai vienintelis būdas pasakyti tiesą. Sekite širdimi.

Kokia bebūtų religija, organizacija ar institucija, svarbiausia nepamesti iš akių tikslo. Automobilis, autobusas ar traukinys – tai viso labo tik transporto priemonės, padedančios jums keliauti. Svarbiausia – žinoti kelionės tikslą. Turite neišleisti jo iš akių.

Mano patarimas tiems, kurie iki šiol buvo organizacijos dalis ir darbavosi tarnaudami žmonijai ir skleisdami Svamio meilę visiems, – neišeikite tik dėl to, kad kas nors iš neišmanymo, baimės ar pykčio pasakė kelis griežtus žodžius. Verčiau grįžkite atgal su dar didesne meile jiems savo širdyje, tarnaukite dar uoliau, nei anksčiau. Toks būtų tinkamas atsakas į šitą problemą. Esu čia ne tam, kad įkurčiau dar daugiau institucijų ir organizacijų. Pasauly jų jau ir taip apsčiai, ir visos jos pešasi tarpusavyje. Kaip Avataras, Aš atėjau ne tam, kad įkurčiau kitą religiją. Mano vienintelis tikslas – kad hinduistas taptų geresniu hinduistu, krikščionis – geresniu krikščionimi, musulmonas – geresniu musulmonu. Aš neatėjau įkurti dar daugiau religijų. Net dabar Aš esu čia ne tam, kad įkurčiau daugiau institucijų ar organizacijų. Kam jos? Jos yra tik transporto priemonės kelyje. Aš esu kelias. Aš esu tikslas. Taigi jei tik galite tarnauti didesniam kiekiui žmonių, darykite tai, bet kokiomis priemonėmis.

Tiems, kurie dėl neišmanymo išsigandę, pasitarnaukite pašviesdami meilės žiburiu, ir tai padės jiems viską išvysti aiškioje šviesoje. Taip jūs padėsite ne tik sau, bet ir jiems. Ugnį galima užgesinti vandeniu, bet ne ugnimi. Mažą kibirkštį galima užgesinti ir šlakeliu vandens, bet didžiulę liepsną gali nuslopinti tik liūtis. Grįžkite atgal kaip lietaus debesys, pritvinkę meilės, ir liekite šį lietų ant visų, kurie išsigandę ir supykę. Taip galite laimėti jų širdis. Viską, ką bedarytumėte organizacijoje, darykite geriau, su dar didesniu uolumu ir įkarščiu. Dabar, kai tėvas išėjo užtarnauto poilsio, vaikams teks imtis atsakomybės ir sunkiai dirbti, plėtojant šį meilės verslą. Aš būsiu žinomas jūsų ir jūsų darbų dėka. Tai vienintelis būdas pasauliui sužinoti, kad Svamis vis dar čia. Darykite tai.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Kroatija, 2015 m. balandžio 22 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Kroatijoje
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :