Kodėl svarbu atleisti

Klausimas : Svami, gal galėtum mums paaiškinti, kodėl svarbu atleisti ir ką reiškia atlaidumas dvasinėje kelionėje? Kaip tai padeda pašalinti blogos karmos pasekmes?

Svamis (per Madhusudaną Naidu): Meilė gyvena duodama ir atleisdama. Dvasingumas – tai viskas apie meilę, taigi dvasingumas – tai duoti ir atleisti. Tai didžiulė vertybė. Jėzus sakė: „Atleisk jiems, nes jie nežino, ką daro.“ Net tą paskutinę skausmo ir kančios valandą Jis vis dar iš gailestingumo meldėsi už tuos, kurie Jį žalojo, ir todėl Jis garbinamas net ir šiandien.

Ar matėte virvės traukimo varžybas, kai žmonės traukia virvę į priešingas puses? Tol, kol abi pusės traukia skirtingomis kryptimis, vyksta grumtynės – bet tą akimirką, kai viena pusė virvę paleidžia, ateina ramybė ir kova baigiasi. Atlaidumas – tai kaip paleidimas. Kovos tęsimas labiau pakenkia jums, nei kitam žmogui. Pykčio nuodai lieka jumyse ir jus nuodija, bet kai atleidžiate, jūs paleidžiate. Pirmiausia tai padeda jums, o tik paskui kitiems. Kai jūsų ir kito žmogaus niekas nebesieja, tada nebelieka ir klausimo apie karmą. Jei tai jau paleidote, ryšio daugiau nebėra, taigi nebėra ir karmos. Kerštas yra didesnis jūsų priešas, nei kitas žmogus. Tai lyg ugnis, kuri pirmiausia nudegina jus – todėl užliekite ugnį meilės vandeniu ir ją užgesinkite. Atlaidumas yra dieviška savybė; atleiskite ir užmirškite.

Ispanija, 2016 m. spalio 24 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Ispanijoje
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :