Kas galingesnis už "Traukos dėsnį"?

- Brangus Svami, yra toks dalykas, kuris vadinamas "Traukos dėsniu". Jis reiškia, kad jeigu pozityviai galvosime apie tai, ką norėtume turėti savo gyvenime, tuomet mūsų mintys ir vizija taps realybe. Ar teisinga taip daryti - turėti viziją? O gal mes turėtume tiesiog pasikliauti įvykių tėkme ir tenkintis tuo, kas bus?


Svamis: Mintis pasikliauti savaime yra pozityvi mintis, ir ji pritrauks viską. Net mintis, kad turėtumėte pasikliauti, jau yra pasikliovimas, o visa kita ateis iš paskos. Taip, viskas, ką galvojate, turi įvykti. Kiekviena paleista mintis yra paleista energija, ir ji niekuomet neišnyksta. Energija nei sukuriama, nei sunaikinama. Kiekviena mintis tam tikru laiku taps jūsų žodžiu ar veiksmu. Taigi, mąstykite pozityvias mintis. 

Nėra nieko galingesnio už nesavanaudišką, altruistinę mintį. Matyt pastebėjote, kad jeigu Manęs meldžiate kokio nors sau naudingo dalyko, Aš į maldą neatsakau. Tuomet ant Manęs pykstate, galvodami, kad Svamis jumis nesirūpina ir nemyli. Tiesa ta, kad Aš nenoriu, jog jūs taptumėte dar savanaudiškesni. Melskitės už kitus, ir pamatysite, kaip Aš atsiliepsiu į jūsų maldą! Tuomet suprasite, kad - taip, iš tikrųjų! - nesavanaudiška mintis pajėgi viską pritraukti. 

Šri Satja Sai Baba (per Madhusudaną Naidu)
2015 m. rugojūčio 30 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :