Vibučio abišeka daroma tam, kad paskatintų jus sudeginti savo geidimus  ir jų pelenus paaukoti Šivai kaip patį vertingiausią turtą ...

Ką simbolizuoja šventieji pelenai - vibutis

Vibučio abišeka daroma tam, kad paskatintų jus sudeginti savo geidimus 
ir jų pelenus paaukoti Šivai kaip patį vertingiausią turtą

Taip, kaip čia švenčiama Šivaratri šventė, jums yra pavyzdys, kaip ją reikia švęsti. Galite paklausti: "Svamis dažnai sako, kad visos dienos yra šventos ir jokią išskirtinę dieną nereikalingi jokie išskirtiniai ritualai, tačiau Svamis dabar pats pila vibutį, šventus pelenus, ant statulėlės ir tai vadina abišeka (prausimu). Tai kaip suprasti?"

Svamis taip daro tam, kad jus išmokytų vieno dalyko. Vibučio abišeka turi didžiulę giluminę prasmę, ir Svamis nori, kad jūs ją suprastumėte. Dvasine prasme vibutis yra pats švenčiausias dalykas. Kaip žinoma, kama devą (aistros dievą) Manmathą Šiva sudegino ir pavertė pelenų krūva, nes aistros ir geidimai audrina protą ir dar labiau suvelia mintis. Tais pelenais papuošęs savo kūną, Šiva suspindo geidimų nugalėtojo šlove. Įveikus kamą, geidimus, įsiviešpatauja prema, meilė. Visa savo galia ir grožiu meilė gali išsiskleisti tik tada, kai proto nevirpina joks geidimas. Ar gali būti geresnė auka Dievo garbei, nei pelenai, kurie reiškia pergalę prieš kamuojančias aistras?

Pelenai yra galutinis daikto būvis, jie jau niekuo kitu nebevirsta. Vibučio abišeka daroma tam, kad paskatintų jus sudeginti savo geidimus ir jų pelenus paaukoti Šivai kaip patį vertingiausią jūsų turtą. Pelenai nenuvysta, kaip po dienos ar dviejų nuvysta gėlės; pelenai neišnyksta ir neužsiteršia, kaip kad vanduo, kuris sausroje išgaruoja, o užterštas nebetinka gerti; pelenai neblunka, kaip kad po kelių valandų nublunka lapai; pelenai nepūna, kaip kad po kelių dienų supūna vaisiai. Pelenai amžinai yra pelenai.

Taigi, sudeginkite savo ydas, blogus įpročius ir šitaip pagerbkite Šivą - būdami švarūs savo mintyse, žodžiuose ir veiksmuose.

Satja Sai Baba

1974 m. vasario 20 d.



Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :