Jūs patys esate savo guru

Jūs patys esate savo guru

Tikroji žodžio "guru" reikšmė - tasai, kuris, kuris išsklaido neišmanymo tamsą. Kita reikšmė - tasai, kuris yra anapus visų formų ir vardų - Brahmanas, tikrasis "Aš". Jeigu jumyse yra šis tikrasis "Aš", kam ieškoti ko kito, kad jus mokytų? Jus mokinantis mokytojas pats turėjo mokytoją - tikrasis guru yra tasai, kuris neturi už save viršesnio guru.

Sanskrito posmas, kuriame guru aukštinamas kaip Brahma, Višnus ir Mahešvara, kaip Parabrahmanas, yra klaidingai interpretuojamas. Tikroji reikšmė - Brahmą, Višnų ir Mahešvarą reikia laikyti savo guru. Jie visi trys simbolizuoja tris gunas: Brahma yra radžas, Višnus yra satva, Šiva - tamas. Visas kosmosas sudarytas iš šių trijų gunų. Jos trys yra ir žmoguje: kiekvieno žmogaus širdyje ši Dievų Trejybė esti trijų gunų pavidalu. Taigi, jūs patys esate savo guru. Nereikia jo ieškoti kitur. Šiais laikais vadinamųjų guru siekis - duoti mantras ir gauti guru-dakšiną Gurupurnimos dieną. Mantra šnibždama į ausį, o delnas tiesiamas aukai. Štai kas vyksta šiais laikais. Tai nedera tikram guru. Jūs patys sau esate guru. Jumyse yra visos galios. Apie tai kalba Gajatri mantra. Visuomet turite jausti savo prigimtinį vidinį dieviškumą, kuris yra ir visuose kituose. Kažkam pagelbėdami ar pamaitindami turite jaustis, kad tai jūsų vidinis Dievas maitina Dievą kitame žmoguje.

Dieviškosios Atmos įsikūnijimai! Daugybę metų jūs ėjote klaidingais keliais, nes jautėtės esantys atskiri. Tiesa ta, kad jūs visi esate kolektyvo, Samašti, dalis. Šis kolektyvas yra visatos, Srišti, sudedamoji dalis. Anapus visatos yra Pušti, kosminė energija. Anapus jos - Paramešti, Aukščiausiasis Visuotinis "Aš". Jūs kaip dieviškumo įsikūnijimai ir esate visa tai. Tad turite judėti nuo savęs kaip atskiro asmens, individo, suvokimo, link tikrojo, visuotinio Savęs suvokimo.

Jums gali kilti klausimas: ar kada nors jūs galite įgyti tokių galių, kokias turi Svamis. Darykite kaip sakau, ir neabejotinai įgausite tas galias. Jos glūdi jumyse, tačiau apie tai nežinote. Jūs trokštate patirti palaimą. Jei iš tiesų klausysite Svamio, tą vidinę palaimą surasite. Ir ne tik. Palaimą surasite visur, kur tik eisite. Fiziniame pasaulyje tos palaimos nesurasite. Ji vien tik jumyse. Visais laikais ir visose situacijose laikykite save Brahmanu, dievišku, tuomet ir tapsite dieviški. Visas savo mintis nukreipkite vien tik į Dievą, ir pajusite dievišką palaimą.

Būtent dėl to Svamis retkarčiais jums duoda patarimų, ką reikėtų daryti ir ko reikėtų vengti. Visa tai ne Mano, o jūsų pačių labui - kad išvesčiau į kelią, kuris veda į tikrojo Savęs suvokimą, kad išmokyčiau aukščiausios tiesos apie Brahmaną, ir kad jūsų šventas gyvenimas būtų nugyventas tobulai. Kiekvienas žmogus turi siekti būti tobulu. Tai reiškia - išreikšti savo dieviškumą. Įsivaizduokite, kokie visi būtų laimingi, jeigu visas pasaulis gyventų šitaip tobulai - švariai, palaimingai, šventai.

Savo mokytoju pripažinkite Dievą. Jis yra visų mokytojų mokytojas. Turint aukščiausiąjį guru, kam geidauti žemesnės rūšies guru?

Satja Sai Baba
1996 m. liepos 30 d.

Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :