Per artimiausius dešimt metų pasaulis išgyvens milžinišką virsmą

Per artimiausius dešimt metų pasaulis išgyvens milžinišką virsmą

Šią istorinę kalbą Satja Sai Baba per Madhusudaną Naidu pasakė 2017 m. spalio 7 d., satsange Eskobare, Argentinoje.

Visų pasaulio religijų mokymas yra vienas. To nesuprasdami tikintieji leidžiasi į ginčus, kurių mokytojas yra viršesnis. Taip bekovodami jie užmiršta patį mokymą, jo esmę. Kiekvienas mokymą ima interpretuoti savaip, todėl reikalai ir pakrypsta neteisinga linkme.

Paskirtus vaistus reikia vartoti tinkamai. Jie bus naudingi tik tada, jei tiksliai laikysitės gydytojo nurodymų. Jei vaistus vartosite savo nuožiūra, jie tikrai nepadės. „Aš geriu vaistus, bet kodėl jie man nepadeda?“ Nes tiksliai nesilaikote gydytojo nurodymų, elgiatės savaip – vaistus vartojate kada panorėję ir kiek panorėję. Taip daryti nedera.

Narasimha Murtis kalbėjo: „Praeityje ateidavo mokytojai, jie ateis ir ateityje. Bet jei "misteris" (žmogus) nepasikeis, Mokytojo (angl. Master) atėjimas neduos jokios naudos“. Ateityje pasaulis turi pasikeisti į gera. Ateis Mokytojas, kuris nepailsdamas keliaus po pasaulį ir neš nuostabią žinią apie visos kūrinijos dieviškumą.

Iki šiol už Indijos ribų keliaudavo ir žinią pasauliui skleidė pasiuntiniai, bet šiandien ir ateityje pats Mokytojas keliaus po pasaulį su savo žinia. Tokio Mokytojo niekada anksčiau nebuvo, tokio Mokytojo niekada nebus vėliau. Visi kiti mokymą skleidė turėdami ribotas galimybes, savo krašte, bet ateis Tasai, kuris Tiesos žinią neš keliaudamas per pasaulį, aplankydamas visus kraštus, susitikdamas su visokiais žmonėmis. Kokia bus Jo žinia? Savo žinią Jis perduos tylėdamas, ne žodžiais. Būdami Jo akivaizdoje jūs suprasite, ką turite suprasti. Tačiau jei jūsų protas nebus ramus ir švarus, Jo mokymo nepavyks suprasti.

Tad Mokytojo negana. Kaip N. Murtis sakė, žmogus turi keistis ir tobulėti, kad suprastų tokį Mokytoją. Be abejo, vien buvimas šio Mokytojo akivaizdoje jau pakylės žmogaus dvasią. Bet daugiausia naudos gaus tie, kurie bus tam pasirengę.

2026-tieji – tai metai, kai žinia pradės sklisti labai dideliu greičiu. Šis jaunuolis keliaus po visą pasaulį, į visas šalis. Pirmąją savo gyvenimo dalį Jis daugiausia bus Indijoje, keliaus nedaug. Bet antrąją gyvenimo pusę keliaus po visą pasaulį. Prieglobsčio prie Jo kojų ieškos visi – nuo paprasto žmogaus iki ministro ar premjero.

Toks yra Jo Generalinis Planas. Viskas, kas vyksta dabar, vyksta ne be priežasties. Tai veda į tokią ateitį, kurios visi laukiame. Norint pjauti javų derlių, jų sėklas reikia pasėti daug anksčiau. Šiandien sėjamos sėklos, kurios po kelerių metų duos derlių. Sakoma, kad prieš ateinant į šį pasaulį Ramai, išminčiai įsikūnijo ir apsigyveno giriose aplink Ajodją, nes jie žinojo apie Jo atėjimą ir norėjo būti arti. Prieš ateinant Krišnai įsikūnijo dievai – jie džiaugėsi galėdami gimti nors karvėmis ir veršeliais, kad tik būtų arti Krišnos. Lygiai taip pat ir Svamis ateidamas į šį pasaulį atsivedė savo žmones dirbti Jo misijoje. Tik juos „išdėliojo“ ne vien Indijoje, bet po visą pasaulį. Šitaip Jis sėjo sėklas, iš kurių turi išaugti ateities pasaulio medis. Jūs neatsitiktinai Svamiui jaučiate meilę ir atsidavimą –  visi jūs esate ateities pasaulio sėklos, kurias šiandien pasėjo tam, kad rytoj jos subrandintų vaisius.

Į vaikus, kurie šiandien gimsta jūsų šeimose, nežiūrėkite kaip į paprastus vaikus: visi jie ateina dėl tam tikros priežasties. Šiuo metu Žemėje įsikūnija brandžios sielos. Jos gimsta Svamio sekėjų šeimose arba tose šeimose, kuriose yra meilė ir švelnumas – vaikams augti tinkama aplinka, kuri padės jiems labai greitai užaugti Dievo žmonėmis.

Prieš sėdamas sėklas ūkininkas turi paruošti dirvą – išarti ir išakėti. Taip ir jus visus Svamis ruošė kelis dešimtmečius – ateities pasaulio sėkloms pasėti. Ant jūsų pečių laikysis Premos Sai misija. Visa tai vyks jūsų akyse. Viskas, ką Svamis daro dabar, yra ne kas kita, o pasirengimas tam. Ašramai ir centrai visame pasaulyje kuriami ne be pagrindo, visų jų paskirtis – kurti ateitį. 18 tokių vietų visame pasaulyje, 1+8 (= 9) – tai dieviškas skaitmuo. Tos 18 vietų visame pasaulyje taps dvasingumo centrais.

Viskas prasidės nuo mažų dalykų. Matydamas jauną medelį negali nuspėti, kokio dydžio medžiu jis užaugs. Pagaliau, mažytė sėkla "talpina" visą medį. Tad viskas prasidės nuo mažų dalykų, ir jūs esate šios šlovingos misijos dalimi – misijos, kurios rezultatus pamatysite artimoje ateityje.

Taigi, laikmetis nėra paprastas. Laikmetis labai nepaprastas. Tai laikas, kada vieną Avatarą keičia kitas – nepaprastai palankus metas. Kaip ir laikas, kada dieną keičia naktis: tai palankiausias dienos laikas. Palankiausios paros valandos yra ryte, kai brėkšta diena ir traukiasi naktis, bei vakare, kai diena baigiasi ir ateina naktis. Lygiai taip pat ypatingas ir labai palankus yra laikmetis, kai vieną Avatarą keičia kitas.

Ateis laikas, kai visame pasaulyje bus tik viena religija. Tai bus Meilės religija – tokia, apie kokią kalba Svamis. Žmonėms atsibos jų pačių smulkmeniškumas, savanaudiškumas, godumas ir neapykanta. Jie viso to atsisakys. Jie pavargs būti egoistais. Jei norėsite būti ateityje, jums neliks kitos išeities, kaip tik būti altruistais. Ateityje nebus nei vietos, nei galimybės būti egoistu. Tokius žmones pašalins jų pačių darbai, ne kažkas kita. Ateity tokie žmonės nepritaps. Kas negalės pritapti, turės išeiti. Panašiai kaip keičiantis metų laikams sunyksta kai kurie augalai. Vienintelis kelias – evoliucija ir tobulėjimas. Ateitis priklauso dieviškumui, žmogiškumo negana. Iki dieviškumo nepakilę žmonės ateityje nepritaps.

Iš vienos pusės, varpai skamba pranešdami apie ateinantį Naująjį amžių; iš kitos pusės, tai perspėjimo varpai. Jie primena, kiek daug dar reikia nuveikti. Dabar yra tas laikas, dabar yra tos galimybės žmonėms pasikeisti į gerąją pusę. Prie Mokytojo kojų vietos bus tik tiems, kurie seka savo Mokytoju – tiek mokymo dvasia, tiek mokymo raide.

Ar jus išgąsdinau? Nėra ko bijoti. Egzaminai turi būti, ir kiekvienam jie bus mokslo metų gale. Ko bijoti? Juk su jumis yra Mokytojas. Jeigu stengsitės, dalyką išmoksite ir visus egzaminus išlaikysite sėkmingai. Turite tik įdėti pastangų.

Egzistuoja kitoks gyvenimas – dieviškas gyvenimas. Žodžiais neįmanoma nusakyti, koks tai džiaugsmas ir palaima. Kartą paragavus dieviškumo nektaro, visa kita praranda skonį. Patys stebėsitės, kaip iki tol galėjote gyventi. Galbūt šiandien to nesuprasite, bet ateity suprasite.

Netrukus viskas labai labai greitai keisis. Per artimiausius dešimt metų pasaulyje įvyks daugybė didžiulių pokyčių. Įvyks milžiniškas virsmas – iš esmės pasikeis žmonių mąstymo būdas ir gyvenimo būdas. Tai, kas gali atrodyti kaip griovimas ir naikinimas, iš tiesų bus valymo ir atstatymo procesas.

Kūrimas, palaikymas ir griovimas (šrišti, sthiti, laja) – visi trys yra Dievo darbai. Kad sodinukas galėtų augti, reikia aplinkui išravėti piktžoles. Tad pasaulis išgyvens staigų ir didžiulį virsmą. Patirs „sąrėmius“, Naujojo amžiaus „gimdymo“ skausmus. Tai įvyks. Niekas negali to sustabdyti, niekas negali to išvengti, nes kito pasirinkimo nėra. Tai yra Plano dalis. Jeigu prisitaikysite prie šio Plano, gyvensite džiaugsme, jei priešinsitės, gyvensite liūdesy.

Tai, apie ką kalbu, jūs išvysite savo akimis. Kai kalbu tokius dalykus, žmonės dažniausiai to nesupranta, nes jų protas to neaprėpia. Jie nesupranta, nes nieko panašaus nėra matę. Tačiau palaipsniui, metai po metų, jūs pamatysite pokyčius.

Džiaukitės galėdami būti šio laikmečio liudininkai, tai pasitaiko ne taip dažnai. Kiekvienas žmogus bus dieviškas – sklidinas dieviškos energijos, spindintis Dieviška meile. Štai toks bus visas pasaulis.

Narasimhai Murčiui labai smalsu, kokia bus ta ateitis.

Narasimha Murtis: Tai, ką Svamis šiandien pasakė, yra istorinė kalba. Tokių dalykų Jis niekur nėra kalbėjęs.

Svamis: Viskas, ką Aš sakau  – ne tik ką pasakiau šiandien – yra istoriniai dalykai. Ar galite įsivaizduoti, kad Dievas, kurio su tokiu vargu ieško tikintieji, štai dabar sėdi ir kalba jums. Žmonės šimtmečius atgailaudavo, kad išgirstų bent vieną Jo žodį, o jums Jis kalba šitaip dažnai!

Viskas turi istorinę reikšmę. Jūs to dar nežinote. Šiandien dar nežinote. Įsivaizduokite, jei būtumėte sėdėję šalia Jėzaus ir klausęsi, ką Jis kalba. Net jeigu Jis būtų ištaręs vien jūsų vardą, ar šiandien tai nebūtų istorinės reikšmės dalykas? Šio laikmečio paslapties šiandien nesuprasite. Žmonės tai supras daug vėliau, po daug dešimtmečių. Nepaisant to, jūs būsite laimingi, kad buvote Jo istorijos dalimi. Viskas nueis užmarštin, išskyrus tuos, kurie buvo Jo istorijos dalimi, nes Jis niekuomet nebus pamirštas. Džiaukitės, nes šią malonę užsitarnavote per daugybę savo gyvenimų. Tinkamai ją panaudokite.

Auginkite savo vaikus Dievo meilės dvasioje. Jie jums atsiųsti kaip Dievo dovana. Jie gimė per jus, ne iš jūsų. Į šį pasaulį dabar ateina išminčiai ir aiškiaregiai iš visų pasaulių. Jie gimsta dorų moterų, Dievą mylinčių žmonių šeimose. Jūsų pareiga – rūpintis jais ir auginti taip, kaip Dievas nori, o paskui juos perduoti Dievui. Jums, kaip tėvams, svarbu turėti tokį požiūrį.

„O kaipgi aš? Ar aš visa tai pamatysiu?“ – nori žinoti kai kurie garbaus amžiaus sulaukę sekėjai. Jums pasisekė dar labiau, jūs dar laimingesni, nes dabar jūs pamatysite viena, o persirengę "nauju kostiumu" ir sugrįžę į šį pasaulį pamatysite ir kita. Tai kaip persirengimas nauju drabužiu: kūnas ir jo dydis nesikeičia, vieną kostiumą nusirengsite ir kitą apsirengsite. Štai ir viskas. Nėra ko bijoti.

Labai džiaugiuosi. Kada ateidavo Dievas, su Juo būdavo nedaug žmonių, kurie dirbo Jo darbą. Jų buvo labai mažai. Visuomet daugiau būdavo Dievui trukdančių, nei Jam padedančių. Pažvelkite į bet kurio Avataro gyvenimą. Tų, kurie buvo su Avataru ir dirbo Jo darbą, visada buvo mažai, o tų, kurie trukdė ir priešinosi, buvo daugiau. Tokia Avatarų "lemtis" – jie turi nedaug žmonių, dirbančių su Juo Juo ir padedančių kitiems keistis.

Šaltiniai:
Sai Vrinda
Audio įrašas
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :