Sveikata ateina tada, kai išeina baimė

Sveikata ateina tada, kai išeina baimė

Klausimas: Tavo Malonės dėka Šri Lankoje ir visame pasaulyje yra daug hilerių. Aš irgi vienas iš jų. Šis klausimas rūpi ne tik man, bet mums visiems. Dažnai po gydymo seanso jaučiamės visiškai be jėgų. Ir nežinome, ką daryti. Kelis kartus po gydymo seanso aš vos nemiriau. Svami, prašau, patark man ir visiems hileriams, gyvenantiems mūsų šalyje ir visame pasaulyje, – ką tokiomis aplinkybėmis turėtume daryti.

Svamis: Mano malonė visiems vienoda – kaip kad saulė vienodai šviečia visiems žemynams, visoms šalims ir visiems žmonėms. Saulė neskirsto. Ir vėjas neskirsto, ir vanduo. Panašiai, ir Mano malonė skirta kiekvienam – bet kurioje šalyje, bet kurioje vietoje, bet kuriuo laiku. Dėl tavo klausimo apie gydymą – jei nori užvirinti vandenį, puodą su vandeniu turi uždėti ant viryklės, ją įjungti ir duoti laiko užvirti. Tačiau pamatę vos kelis iškilusius burbuliukus jūs viryklę išjungiate, manydami, kad vanduo toliau virs pats. Per anksti nusišalinate nuo proceso, nesulaukiate jo pabaigos. Kiekvieną kartą įjungdami ir išjungdami, bet neleisdami vandeniui užvirti, tiktai švaistote savo laiką ir energiją. Kol visas darbas nepadarytas, kol gydymas nepabaigtas, turite nepertraukiamai dirbti. Darbas su pertrūkiais nebus vaisingas.

Pagaliau, kas gi išgydo žmogų nuo visų ligų ir negalavimų? Žmogus išgyja tada, kai nelieka baimių – baimių, kurios verčia jį laikytis įsitvėrus savo idėjų, savo kūno, savo nuosavybės, savo santykių su žmonėmis. Tos baimės yra vienintelė visų susirgimų priežastis. Pati sunkiausia liga, kuria serga žmogus – tai baimė. Žmogaus gydymas bus užbaigtas tą dieną, kada jame nebeliks jokių baimių. Tų baimių neįveiks nei vaistai, nei konsultacijos, nei vizitai pas gydytojus ar operacijos – jas panaikinti gali tiktai tikėjimas. Vos pasijutę geriau, jūs nustojate tuo rūpintis. Tačiau jūs čia esate ne tam, kad Dievą prisimintumėte tik ištikus bėdai. Jeigu Dievą prisiminsite visuomet – ir gerais, ir blogais laikais, jeigu visiškai pasveiksite nuo baimių – daugiau jau niekados nesirgsite.

Jei kūnui ir tektų patirti sunkumų – išgyvenkite juos be baimės. Kiekvienas, kuris gimė iš penkių elementų, galiausiai turi virsti penkiais elementais. Žmonės skiriasi tuo, ar gyvena su baime, ar su tikėjimu – vien tai nulemia jų gyvenimo pasiekimus. Išsivaduokite iš visų baimių – tik tuomet turėsite ilgalaikę sveikatą. Baimės susijusios ne tik su kūnu; yra baimės ir dėl santykių, baimė prarasti tai, prie ko esi prisirišęs – šios baimės yra kiekvieno kūno palydovės. Jeigu jų visų neliks, jūs daugiau jau niekados nepateksite į tokią situaciją. Jeigu vieną kartą testą išlaikysite, jums daugiau nereikės vėl ir vėl prie jo grįžti. Stiprinkite savo tikėjimą; visa kita – antraeiliai dalykai.

Satja Sai Baba (per Madhu)
Satsangas Šri Lankoje
2015 m. liepos 4 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Šri Lankoje 2015 m. liepos mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :