Kol viduje nebūsite pasirengę sutikti Avatarą

Kol viduje nebūsite pasirengę sutikti Avatarą

Klausimas: Svami, Tu paminėjai Karnataką ir Premą Sai. Mes visi nekantraujame sužinoti, kada vėl galėsime Svamį pamatyti fiziniame kūne (sthūla šaryra) – Premą Sai?

Svamis: Ką šis nekantravimas jums duos? Turite suprasti Avatarų veikimo pobūdį. Viskas ne taip paprasta, kaip jums atrodo. Taip nėra, kad atsiradus Avatarui jūs pas Jį nueinate, pasibeldžiate į duris, Jis jas atidaro ir jūs gaunate Jo daršaną (matote), sparšaną (liečiate) ar sambhašaną (girdite). Gali pasirodyti, kad viskas iš tikrųjų labai paprasta, tačiau taip nėra. Iš milijardų planetos gyventojų tik keli milijonai žinojo apie Satją Sai Babą. Iš jų tik mažuma tikėjo Jo Dieviškumu ir Jį garbino. Iš visų tų, kurie apie Jį žinojo ir Juo tikėjo, tik nedaugelis turėjo galimybę Jį pamatyti, pajusti, būti arti. Iš visų tų, kurie Jį pamatė, pajuto ir buvo arti, tik saujelė iš tikrųjų suprato, kas yra Avataras Satja Sai Baba.

Taigi, esminis klausimas yra ne apie fizinį daršaną ar fizinį susitikimą su Prema Sai, Satja Sai ar kuo kitu. Kol viduje nebūsite pasirengę sutikti Avatarą, tol niekaip negalėsite Jo sutikti. Vien dėl to, kad jūs esate Satjos Sai Babos pasekėjai, nemanykite, kad automatiškai būsite „paaukštinti“ ir atsidursite šalia Premos Sai Babos – tikrai taip nebus. Kiekvienų metų pabaigoje bus testas; tiktai jį išlaikiusieji pereis į kitą lygį. Jūsų mokymosi procese testai bus vis sunkesni ir sunkesni.

Klausinėjimas, kada ateis Prema Sai Baba, kur Jis ateis, kokia bus Jo darbotvarkė, ką Jis valgys, kaip Jis bus apsirengęs, koks Jis bus – visa tai tuščias smalsavimas, tarsi pradinukas bandytų sužinoti, ko mokoma universitete. Net jei Aš pasakyčiau, vis tiek nieko nesuprasite ir iš to nebus jokios naudos. Savu laiku, panašiai kaip norėdami įstoti į universitetą vieną po kito užbaigiate visus mokymo dalykus, taip pasieksite ir Jį. Galiu pasakyti, kad universitetas greitai atsidarys – tam prireiks tik kelių metų. Tada Jis paskelbs savo Avatarystę – taip, kaip Pats pasiskelbė ir šis Avataras, ir ankstesni Avatarai. Tie, kurie visus testus praėjo ir į universitetą įstojo, be jokios abejonės su Juo susitiks.

Karnataka yra tiktai vietovė. Kiekvienas Žemėje turi kažkur gimti. Ir jūs gimėte kažkuriame Žemės krašte. Nors gimėte ne Dubajuje, tačiau šiandien gyvenate Dubajuje. Panašiai ir Prema Sai – nors Jis bus gimęs Karnatakoje, kvaila būtų manyti, kad Jį bus galima pamatyti tiktai Karnatakoje arba kad Jis priklausys tik Karnatakai. Jis priklausys visam pasauliui. Jis keliaus po visas šalis. Kas žino – gal jums net nereikės važiuoti į Karnataką, kad Jį pamatytumėte, gal susitikti su jumis Jis atvyks į Dubajų! Jei būsite to nusipelnę.

Šis Avataras bus kitoks. Visi Avatarai yra skirtingi. Bus daugiau tylaus mokymo, daugiau kelionių, daugiau susitikimų su žmonėmis visame pasaulyje – su savo prema, savo meile, Jis visą pasaulį suartins ir sujungs tarsi vieną girliandą – toks Jo tikslas. Esu Aš, buvo Širdi Baba. Širdi Baba tarsi sodininkas užaugino gėlių – žemėje pasėjo sėklas ir augalus laistė. Satja Sai Baba atėjo tam, kad panaikintų dyglius ir žiedus surinktų. Prema Sai ateis tam, kad iš šių žiedų suvertų nuostabią girliandą. Štai taip veikia Avatarai. Tiems, kurie liks su dygliais, nebus vietos girliandoje. Todėl geriau atsikratykite egoizmo ir prisirišimų – tai ir yra tie dygliai. Vienas iš būdų tai padaryti – tarnauti ir mylėti. Jeigu nuolatos visus mylėsite ir kiekvienam tarnausite, tuomet galėsite atsikratyti egoizmo ir prisirišimų, kurie yra tarsi dygliai – skaudina kitus, neteikia jiems džiaugsmo. Net patys gražiausi žiedai nebus nuskinti girliandai, jeigu aplink juos bus per daug dyglių. Štai kuo dabarty turite užsiimti, kad Jį sutiktumėte ateity. Nesirūpinkite – jums nereikia Jo ieškoti. Jeigu iš tikrųjų Jo nusipelnėte, Jis Pats jūsų ieškos ir pas jus ateis. Ruoškitės tam. 

Satja Sai Baba (per Madhu)
Satsangas Dubajuje
2016 m. kovo 31 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Dubjuje 2016 m. kovo mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :