Ar mūsų likimas jau nulemtas?

Klausimas: Svami, ar mūsų gyvenimas jau šimtu procentų iš anksto nulemtas likimo, ar kažkiek procentų vis dar priklauso nuo mūsų pačių ir mūsų tėvų? Ir kitas klausimas – ar astrologas pagal žmogaus gimimo horoskopą gali numatyti tam tikrus jo gyvenimo įvykius?

Svamis: Jūs gimėte su vėriniu, ant kurio suverta viskas, ką padarėte praeityje – visa tai atsinešate iš neregimosios anapusybės. Jūsų praeities vasanos – instinktai, polinkiai, antipatijos ir visa kita, ką sukaupėte – darys poveikį jūsų naujam gyvenimui.

Vienas jau nuo pat gimimo yra muzikantas. Kaip paaiškinti, kad žmogus be jokio mokslo jau yra muzikantas? Niekaip nepaaiškinsite. Iš kur tai atsiranda? Astrologai gali jūsų ateitį prognozuoti remdamiesi tuo, ką atsinešėte gimdami – tačiau tai nereiškia, kad tai negali pasikeisti. Kai kalbėsitės su astrologu, jis jums pasakys, kad Dievo malonės dėka, taip pat paties žmogaus pastangomis daug ką galima pakeisti. Kuo dabar užsiimate savo gyvenime, kokioje draugijoje esate, ko išmokstate ir ką darote – visa tai turi labai didelę įtaką.

Astrologai gali teigti, kad net mirties data yra iš anksto nulemta. Aš irgi teigiu, kad mirties data yra nulemta, išskyrus atvejus, kada įsikiša dieviškoji valia ir dėl svarbios priežasties viskas pakeičiama. Astrologai gali numatyti gyvenimo trukmę, tačiau kaip jūs jį nugyvensite, tai labai didele dalimi priklauso nuo jūsų. Nuo jūsų priklauso tiek pat, kiek ir nuo likimo. Jeigu jūsų sprendimai bus teisingi, jūs be jokios abejonės nugyvensite jums skirtą laiką daug tinkamiau.

Todėl nėra kokios nors griežtos taisyklės, kad turi būti vienaip ir ne kitaip. Gali atsitikti ir kitaip – priklausomai nuo Dievo malonės, jūsų draugijos ir dalykų, kurių išmokstate. Jūsų lygmens žmonėms naudingiausia laikytis būtent tokio požiūrio.

Tačiau žmogus, kuris visiškai atsidavęs Dievui, kuris jau nebeturi to jausmo, neva viską daro jis pats, o ne Dievas – toks žmogus pakyla virš fizinio pasaulio dėsnių ir jo gyvenimas yra kitoks. Tos taisyklės nebegalioja tam, kuris atsidavė Dievui, suvokė savo tikrąjį „Aš“ ir pakilo aukščiau pasaulietiškumo. Bet tiems, kurie šio lygmens dar nepasiekė, geriau laikytis būtent šio požiūrio: taip, tam tikri dalykai yra nulemti, priklausomai nuo to, ką esate padarę anksčiau ir ką atsinešėte į šį gyvenimą; tačiau dabartinis jūsų gyvenimas didele dalimi priklauso nuo dabartinių jūsų pasirinkimų, jūsų draugijos ir to, kaip išnaudojate tas galimybes, kurias Dievas jums dovanoja kiekviename jūsų gyvenimo posūkyje.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Malaizija, 2017 m. rugpjūčio 11 d.

Šaltinis: Sri Sathya Sai Vrinda
Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Malaizijoje 2017 m. rugpjūčio-rugsėjo mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :