Šivos lingamas yra kiekviename iš jūsų

Šivos lingamas yra kiekviename iš jūsų

Anilas Kumaras

…Pasakiau Svamiui: „Svami! Ši Šivaratri buvo fantastiška!“ Baba atsakė: „Nebuvo nieko ypatingo. Kodėl tu sakai „fantastiška“? Ar tu nebuvai pernai?“ „Buvau, Svami“, – atsakiau, – „bet šiais metais ji buvo ypatinga!“ „Kodėl? Gal tu šį kartą nemiegojai?“ – pajuokavo Svamis. – „Viskas buvo kaip visada. Ir kuo gi ji buvo ypatinga?“ „Svami, kai kurie žmonės sakė, kad Svamio kėdė labai žemai. Jie norėjo, kad kėdė būtų pastatyta aukščiau, ir tada visi būtų galėję matyti, kaip pasirodo lingamas.“ „Ir ką?“ – paklausė Svamis. „Žmonės norėjo, kad salėje būtų pastatyti televizoriai, nes kai gimsta lingamas, kai kurie žmonės pašoka iš vietų, o kiti tada nieko nemato. Jei būtų televizoriai, visi galėtų matyti.“ „Ir ką tu jiems atsakei?“ – paklausė Svamis. „Aš žinau, Svami, kad neturiu sakyti Tau tokių dalykų, todėl ir nepasakiau. Aš pasakiau jiems, kad esu čia būtent dėl to, kad nekalbėčiau, ko nereikia.“ Svamis pridūrė: „Pasakyk jiems, kad kuo mažiau kalbėsi, tuo labiau būsi gerbiamas. Tai kuo tu taip šįmet džiaugiesi?“ Atsakiau: „Svami, džiaugiuosi, nes Tu atsistojai! Nereikėjo nei kėdės kelti, nei televizorių statyti. Niekas Tau nieko nesakė, bet Tu pats atsistojai, ir tada pasirodė lingamas. O atsitiko štai kas! Šivos lingamas pasirodė ne lėtai, o išsiveržė su didele jėga.“


Tada Svamis paaiškino, kodėl. Kiekvieno iš mūsų kūne yra visokių metalų, taip pat ir aukso. Būtent todėl Ajurvedoje net auksas vartojamas kaip vaistai. Taigi mūsų kūne yra visų metalų, tik jie būna skystu pavidalu. Svamis aiškino toliau:

„Kai skystis virsta kieta materija, išsiskiria daug šilumos. Dėl to ir lingamas išsiveržė su jėga. Būtent dėl to ir Aš labai prakaitavau. Visi matėte, kaip studentai ir dėstytojai vėsino Mane vėduoklėmis.
Jūsų organizmuose kieta materija virsta skysčiu, o Manyje atvirkščiai – transformuojasi į kietą medžiagą ir tada pasirodo lingamas. Tai rodoma visiems tam, kad žinotumėte: Šivos lingamas yra kiekviename iš jūsų.“ 

Svamis materializavo jį kaip simbolį, turintį dvasinę prasmę – palaima yra mūsų tikroji prigimtis. Dievas yra palaima.

Pokalbių kambaryje Svamis materializavo antrąjį lingamą. Tai matė tik nedidelė grupelė žmonių, tarp jų – ir tarptautinės Sai organizacijos pirmininkas Indulalas Ša. Šį lingamą Svamis pavadino Atma lingamu. Jis prisipažino, kad studentai prašė Jo daugiau to nedaryti, nes lingamo gimimas yra skausmingas, todėl kai kuriems pasekėjams buvo sunku tai stebėti. Svamis patikino, kad niekas neturėtų dėl to jaudintis. Jo kūnas yra „dharmasvarupa“ – dharmos įsikūnijimas, kitoks nei paprastų žmonių kūnai. Todėl Jis pajėgia ištverti bet kokį skausmą.

Iš Anilo Kumaro paskaitos
Prašanti Nilajame 2001 m. kovo 4 d.
Nuotraukos iš minimos Mahašivaratri šventės 2000.03.04
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :