Kas slypi už Trejybės

Kartą sekėjas paklausė Bhagavano: „Svami, kas yra Tripura Rahasjam (Anapus Trejybės slypinti paslaptis)?“ Svamis nusišypsojo ir tarė: „Papasakosiu jums istoriją. Kartą Brahmai, Višnui ir Mahėšvarai iškilo klausimas, į kurį jie neturėjo atsakymo. Kai klausimas iškyla mums, mes galime paklausti mokytojo, jeigu klausimas iškyla didžiausiems mokytojams, jie gali paklausti Brahmos, Višnaus ir Mahėšvaros  bet jei patiems Viešpačiams kyla klausimas, kur atsakymo ieškoti tada?

Brahma, Višnus ir Mahėšvara kreipėsi į juos sukūrusią Šakti, Tripura Devi (Trejybės Deivę). Motina Tripura Devi nuolankiai atsakė: „Net ir aš nežinau atsakymo į jūsų klausimą. Tačiau žinau, kur galite rasti atsakymą į savo klausimą.“ Taigi, tos Brahmandos (visatos) Brahmą, Višnų ir Mahėšvarą Ji nusivedė į tam tikrą vietą. Čia buvo milžiniški vartai. Jinai juos pravėrė, ir visi išvydo ilgą siaurą menę.“

Svamis pasakojo toliau: „Abiejose patalpos pusėse buvo tūkstančiai sostų, ir kiekvieno sosto keturias kojas sudarė Brahma, Višnus, Mahėšvara ir Tripura Deivė. Regėdami tūkstančius Brahmų, Višnų, Mahėšvarų ir Tripura Deivių, atsakymo ieškoję Dievai buvo priblokšti, nes jie manė esą vieninteliai. Juos apėmė dar didesnis noras sužinoti, kam gi jie visi lenkiasi. Pačiame menės gale jie išvydo nuostabias Lotoso Pėdas, ir kai pažvelgė aukštyn, norėdami sužinoti, koks gi čia Asmuo, jie išvydo Bhagavaną Šri Satją Sai Babą.

Bhagavanas Šri Satja Sai Baba yra Kosminis Avataras. Jis yra Adi Puruša (Pirmapradė Esybė), sukūrusi Šakti, kuri savo ruožtu apsireiškusi kaip daugybė Tripura Deivių, ir kiekviena iš jų davusi pradžią atskirai kūrinijai. Netgi mokslas pripažįsta, kad paraleliai gali egzistuoti kelios visatos. Yra daug Brahmandų (visatų). Ir Toji Pirmapradė Esybė Adi Puruša, sukūrusi Adi Šakti visatoms tverti, toji Jėga ir Galia, panorusi reikštis daugeliu visatų  Ji Pati tarsi Kosminis Svečias atėjo į šią nuostabią Žemės planetą.“ Štai tokia yra nuostabioji Viešpaties forma.

Šaltinis: Radio Sai
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :