Pats Avataras jums yra „trečioji šalis“

Pats Avataras jums yra „trečioji šalis“

Satsange Olandijoje vienas sekėjas paprašė išsklaidyti abejones dėl Svamio bendravimo per trečiąjį asmenį.

Klausimas: Svami-dži, mes išgirdome puikių pranešėjų pasakojimus apie didžius Tavo darbus ir tą įkvėpimą, kurį teiki visam pasauliui. Tačiau girdėdami pavojaus būgnus iš Putaparčio, kurie kartoja, kad Svamiui „trečioji šalis“ nereikalinga, mes atsiduriame keblioje padėtyje. Gal galėtum išsklaidyti šias abejones?

Svamis (per Madhu): Ką tik pasakiau kalbą apie tai, kad visi yra viena. Kur ta „trečioji šalis“? Visos rankos yra Mano, visos akys yra Mano, visos galvos yra Mano, visos ausys yra Mano, visos kojos yra Mano. Kas yra ne Mano? Tie, kurie savo atspindį palaiko svetimu, surinka iš baimės. Tačiau tie, kurie žino Dievo prigimtį – kad Jis yra visuresantis, visažinantis ir visagalintis, kad Jis gali daryti ką tiktai nori – tie supras. Paklausiu vėl – kas yra Svamis? Svamis yra ne kas kita, bet tas pats Dieviškumas, kuris yra jumyse. Kodėl Svamis atėjo? Atskleisti jums tiesą, kas iš tikrųjų esate – kad esate Dievas! Štai dėl ko ateina Avatarai – kad atvestų jus į Dieviškumą, esantį jumyse. Tai suvokiant net Avataras yra trečioji šalis jums ir jūsų Dieviškumui. Kam jums iš viso reikalingas Avataras? Jūs patys esate Dieviškumas. Bet kadangi to nežinote, jums reikalingas mokytojas.

Apie objektą galima spręsti iš jo atspindžio. Matydami medžio šešėlį jūs žinote, kad yra medis. Veidrodyje pamatę berniuko atspindį žinote, kad berniukas yra. Paties medžio galite nematyti, paties berniuko galite nematyti, bet žiūrėdami į šešėlį arba atspindį veidrodyje galite konstatuoti, kad jie yra. Panašiai, Svamio atspindys yra tarnystė. Jeigu objektas yra meilė, tai jo atspindys, arba šešėlis, yra tarnystė. Visa tarnystė, kuri vyksta šiuo metu, yra įrodymas, kad Svamis yra. Jeigu manote, kad Svamis buvo tiktai kūnas, tai žinokite, kad net tas kūnas buvo „trečioji šalis“. Tą fizinį kūną įgavo jūsų pačių Dieviškumas – tam, kad jums atskleistų, kas jūs iš tikrųjų esate.

Ir dabar Svamis yra Dieviškumas, ne mažiau; Jis ir vėl čia tam, kad jus mokytų, įvairiais būdais primintų jums tiesą, kas jūs esate iš tikrųjų. Kaip sakiau, skaidrus ir ramus protas atspindžius mato labai aiškiai. Išsigandęs ir aptemęs protas visuomet matys dualumą. Kai Svamis įsikūnijo Putapartyje, juo tikėjo ne visas pasaulis. Net ir dabar – kiek žmonių pasaulyje žino ar tiki, kad Sai Baba yra Dievas? Visuomet buvo daug žmonių, kurie nesužinojo arba nepatikėjo, ir tokia buvo Svamio valia.

Ir dabar tai vien Svamio valia – kurių šiuo metu Jis nori ir kurių nenori. Tamsoje virvę galite palaikyti gyvate ir išsigąsti. Proto tamsoje neatpažįstate tiesos. Kai uždegate meilės žiburį, jos šviesoje galite pamatyti, kaip yra iš tikrųjų. Niekas už jus negali valgyti, kvėpuoti ar miegoti – lygiai taip pat niekas negali pasakyti, kur Svamis yra ir kur Jo nėra. Tai pasakyti gali tik jūsų pačių patirtis, jūsų pačių suvokimas. Norėdami žinoti Tiesą (Satją), turite patys suprasti ir patirti. Tiktai tiesa gali išlaisvinti nuo visų baimių, kylančių dėl neišmanymo tamsos.

2016 balandžio 5 d. Olandija.
Šaltinis: Sai Vrinda
Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Olandijoje 
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :