Kaip mylėti visus pasaulio žmones?


Per satsangą Kroatijoje maža mergaitė Svamio paklausė:

Kaip mes galime mylėti visus pasaulio žmones?

Svamis (per Madhu): Kroatija turi viltį! (Garsūs plojimai) Kokia meilės paslaptis? Jei manai, kad tai yra tavo, tu tai myli. Tu myli savo mamą. Kodėl? Nes ji tavo. Myli savo žaislus, nes jie priklauso tau. Tu myli tai, kas yra tavo. Kai imsi manyti, kad visas pasaulis yra tavo, kad visi yra tavo broliai ir seserys, tai juos visus ir mylėsi. Negali mylėti tik tada, kai netiki, kad jie yra tavo. Galvok, kad visi yra tavo broliai, visos yra tavo seserys, – tada galėsi mylėti visus. (Garsūs plojimai)

Vienas mokytojas paklausė Svamio: „Tu gali mylėti visus mūsų bendrabučiuose gyvenančius vaikus, bet aš, bendrabučio komendantas, negaliu jų mylėti taip, kaip Tu. Ką man daryti?“ Į tai Aš jam atsakiau: „Tiesą sakant, Aš myliu tik Save ir nemyliu nieko kito, bet todėl, kad visus regiu kaip Save, galiu mylėti kiekvieną.“

Žmogus, įžengęs į veidrodžių pilną kambarį ir išvydęs daug savo atspindžių, nudžiugs ir pasijus laimingas. Tačiau jei į tą patį kambarį įeis šuo ir atspindžiuose pamatys daugybę šunų, jis išsigąs ir ims loti. Kai matote vienas kito skirtumus, nes sprendžiate pagal išorę, negalite mylėti. Aš tų išorinių „pakuočių“ nepastebiu.

Tas pats prasadas, šokoladas, yra suvyniotas į įvairių spalvų popierėlius. Vieni popierėliai raudoni, kiti mėlyni, dar kiti žali, geltoni. Jei pasiūlysite tų saldainių vaikams, šie susipeš, nes visi norės būtent raudono arba būtent žalio, geltono, mėlyno! Tačiau vyresnieji, žinantys tiesą, kad skiriasi tik popierėlis, o šokoladas yra tas pats, dėl jų nesipeš. Jie džiaugsis gavę bet kurį.

Žinios suteikia jums galimybę mylėti. Sužinoję šią tiesą – kas jūs iš tikrųjų esate – žinosite, koks yra visas pasaulis. Būtent tada galėsite mylėti. Tai padės jums atsikratyti savo ego, dėl kurio klaidingai tapatinatės su popierėliu, o ne su šokoladu. Kai tarnaudami pašalinsite išorinę pakuotę, pamatysite, kad visų vidus yra toks pats. Tai ta pati Atma, esanti visose būtybėse. Skiriasi tik įpakavimas. Tarnavimas padės jums to išmokti.

Kroatija, 2015 m. balandžio 22 d.
Šaltinis: Bukletas apie pirmąjį Dieviškąjį vizitą Kroatijoje
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :