Ką nors įtikinėti nėra jūsų darbas!

Klausimas: Gyvieji dievai – mūsų tėvai ir mūsų guru, kurie mums padėjo suvokti Tavo šlovę tuomet, kai buvai fiziniu pavidalu, neįtiki Tavo Subtiliuoju pavidalu Mudenahalyje. Mūsų pastangos juos įtikinti lieka tuščios. Kai kurie žmonės, atvykstantys į Mudenahalį ir gaunantys Tavo daršaną ir sambhašaną, irgi neturi tvirto tikėjimo Tavo Subtiliuoju pavidalu. Pas Tave niekas negali atvykti, jeigu to nenorėsi Tu. Mes laikome savo pareiga žmones, kurie mus vedė tais laikais, kai Tu buvai fiziniu pavidalu, įtikinti, kad Parčio Sai ir Mudenahalio Sai yra vienas ir tas pats. Kai bandome juos įtikinėti, jiems tai nepatinka. Ką mes turėtume daryti?

Svamis (per Madhu): Galiu suprasti jūsų keblumus, galiu suprasti jūsų skausmą, tačiau ką nors įtikinėti nėra jūsų darbas! Jeigu jūs patys tikite – tai yra daugiau negu gana. Nesijaudinkite dėl kitų. Laikui einant, kai ateis jų metas, kai išmuš jų valanda, jie viską supras. Nieko nepakeisite jiems kalbėdami ar aiškindami – niekas nesupras. Tai jų patirtis, tai jų kelionė, kurią jie turi įveikti patys. Nešvaistykite savo laiko ir neliūdinkite savęs tokiais siekiais; verčiau siekite Manęs savo viduje.

Kai Partyje palikau Savo kūną, jūs pasijutote apleisti, pasijutote našlaičiais, ir dabar jums šis subtilusis Svamio pavidalas teikia didžiulę paguodą ir stiprybę. Greitai neliks ir šio pavidalo – kur eisite tuomet? Jus vėl apims tas pats liūdesys. Tad neįsikabinkite į jokią vietovę pasaulyje – laikykitės Manęs savo viduje, kur Aš esu amžinai ir nuolatos. Kai tik Mane tenai surasite, jums nereikės Manęs ieškoti niekur kitur. Nes tenai Aš su jumis būsiu visą laiką, kiekvieną gyvenimo akimirką.

Aš iš jūsų tikiuosi, kad užuot keliavę visur pamokslaudami ir „maitindami“ kitų protus, ką dažnai darote, verčiau ieškokite Manęs viduje, raskite Mane viduje; kai tik randate Mane viduje, nebėra ką daugiau sakyti, nėra ką daugiau išgirsti; jūs esate pūrnam (pilnas visom prasmėm).

Todėl jums būtų geriau imtis tos paieškos, užuot ieškojus žmonių ir taip švaisčius savo pastangas. Kiekvienam yra savas laikas, ir savo laiku jie ateis. Žmonės į Putapartį neatvyko iš karto, net ir būdami iš tos pačios šeimos; tam reikėjo laiko. Jei kas nors atvykdavo ir sugrįždavo, vieni priimdavo, kiti atmesdavo, žmonės ginčydavosi, diskutuodavo – taip tęsėsi kurį laiką. Paskui, atėjus jų laikui, jie visi atvyko. Panašiai, atėjus jų laikui, jie atvyks. Nesirūpinkite. Visi traukiniai atvyksta į tą pačią stotį; jie įlips į vėlesnį traukinį ir atvyks. Jums nereikia jų stumti į šitą.

Singapūras, 2016 m. kovo 23 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Singapūre
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :