„Visą gyvenimą Dievas jums būtų buvęs tik vaizduotės kūrinys“

Klausimas: Svami, kai turėjai kūną, mes važiuodavome į Putapartį ir buvome gana stipriai prisirišę prie Tavo fizinio pavidalo. Dabar, kai esi Subtiliuoju pavidalu, mes labai stengiamės panirti savo vidun, kad galėtume Tave išvysti savo širdyje. Savo Subtiliuoju kūnu Tu keliauji ir kvieti mus į visus šiuos satsangus; tam tikra prasme mes vėl jaučiame prisirišimą – šįkart prie Tavo Subtiliojo pavidalo, nors jo ir nematome. Esu šiek tiek sutrikęs – nežinau, kaip Tave pamatyti viduje; dalį savo laiko mes vis tiek skiriame tam, kad vaikščiotume į satsangus, kuriuose būdami žiūrime į Tavo kėdę, slapčia tikėdamiesi išvysti Tavo pėdsaką, šešėlį ar kokį kitą ženklą, kuris mums suteiktų džiaugsmo.

Satja Sai Baba (per Madhu): Jei į koją įsminga dyglys, jūs jį išimate su kitu dygliu, tiesa? Kai pirmąjį dyglį iškrapštysite su antruoju dygliu, skausmas praeis. Tačiau jei ištraukę pirmąjį dyglį į jo vietą įdėsite antrąjį, skausmas nesiliaus.

Jeigu norite iš pirmojo aukšto užlipti į trečiąjį, turite praeiti antrąjį aukštą. Lipti iš pirmo aukšto į antrą, paskui iš antro aukšto į trečią. Būdamas fiziniu pavidalu Aš leidau jums suprasti, koks yra Dievas, kokia yra meilė – tai „pirmasis aukštas“. Be to jūs niekuomet nebūtumėte supratę, koks yra Dievas, kaip Jis juntamas, kas yra meilė – visą gyvenimą Dievas jums būtų buvęs tik vaizduotės kūrinys.

Jis atėjo fiziniu pavidalu tam, kad suprastumėte, koks yra Dievas, kokia yra Dievo meilė. Deja, vienintelis jūsų rūpestis buvo atvažiuoti ir pamatyti Jį Putapartyje. Nusipirkti bilietą, gauti vizą, pasiimti pasą, įveikti ilgą kelią, gauti Jo daršaną (pamatyti) ir sugrįžti namo. Iš pradžių Jį matėte išoriškai, t.y. matėte Jo fizinį kūną. Dabar turite Jį pamatyti viduje – Subtiliuoju pavidalu. Tam irgi reikia paso, vizos ir bilieto. Viza – tai švarios jūsų mintys, bilietas – nesavanaudiškas tarnavimas kitiems – štai tada pamatysite Jį savo viduje.

Šaltinis: Subtle Body Appearance of Sri Sathya Sai Baba
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :