Kaip su meile atlikti savo kasdienius darbus?

Per satsangą Kroatijoje sekėjas Svamio paklausė:

Kaip su meile atlikti savo kasdienius darbus, kaip su meile dirbti kiekvieną dieną?


Svamis (per Madhusudaną Naidu): Kai motina gamina maistą savo vaikams, į jį įdeda labai daug meilės, nes gamina tiems, kuriuos nepaprastai myli. Jūs šiandien tiek daug padarėte dėl Svamio, nes Jį mylite. Kur tik yra prema, ten nėra šramos, o tai reiškia, kur yra meilė, ten nėra pastangų. Meilė visus jūsų veiksmus paverčia nereikalaujančiais pastangų, nes jūs tai darote tiems, kuriuos mylite.

Kai biure viršininkas jums nurodo padaryti darbą, kuris priklauso jums pagal pareigas, to nedarote su meile, nes nemylite savo viršininko. Visos meilės ir laimės paslaptis yra daryti viską vardan Svamio meilės. Neteisinga galvoti, kad „tai yra dvasinga, o tai yra ne dvasinga“, „tai yra Svamio darbas, o tai yra ne Svamio darbas“. Tai irgi neišmanymas.

Kai valgote maistą, galvokite, kad valgote todėl, jog turite pamaitinti šį kūną. Galvokite: „Šis kūnas yra Svamio buveinė. Tai Dievo šventykla, ir tik per šį kūną aš galiu tarnauti Svamiui.“ Tuomet pats jūsų valgymas taps meilės veiksmu. Ką bedarytumėte: valytumėtės dantis, valgytumėte, maudytumėtės, rengtumėtės, eitumėte ir kalbėtumėtės su kitais, dirbtumėte savo darbus biure – galų gale viską, ką darote, turite daryti vardan Svamio, kaip auką Svamiui. Tai suteiks jums du dalykus: pirma, jūsų jausmas, kad stengiatės, pradings, nes darysite tai Svamiui; antra, jūs tai darysite taip, kad patiktų Svamiui. Tada savaime viskas, ką darysite, bus tobula, nes nenorėsite aukoti Svamiui to, kas nėra tobula. Jogah karmasu kaušalam – tobulumas veiksme yra joga. Taigi darykite viską iš meilės Svamiui.

Iš meilės Svamiui jūs dėjote tiek pastangų, kad galėtumėte čia atvykti. Ką bedarytumėte, kur bedarytumėte – galvokite apie Svamį ir darykite tai kaip auką Jam. Tai paaukoję, užmirškite apie rezultatus. Savo gyvenime vadovaukitės šiais dviem principais: pirma, viską daryti vardan Svamio meilės, antra, atsisakyti savo veiksmų vaisių, kai tik juos paaukojate (nes padovanoję daugiau į tai nebeturite teisės) – ir Svamis jums duos viską, ko tik jums reikia. Tai padės jums visada išlikti ramiems. Tai ir turiu galvoje sakydamas: „Darykite kaip tik galite geriau, o visa kita palikite Man.“ Jei tik padarėte kaip galėdami geriau, to pakanka. Viskuo kitu pasirūpins Svamis. Tai padės jums netapti egoistais, kai lydės sėkmė, ir nenusiminti ištikus nesėkmei, nes žinosite, kad padarėte kaip galėdami geriau ir paaukojote tai Svamiui, ir esate neprisirišę prie rezultatų. Tada visas jūsų darbas taps garbinimu, ir pačios jūsų pareigos bus Dievas. Darykite tai su tokia nuostata. Veiksmai nepasikeis, bet nuostata gali pasikeisti, ir dėl to viskas bus kitaip.

Kroatija, 2015 m. balandžio 22 d.
Šaltinis: Bukletas apie pirmąjį Dieviškąjį vizitą Kroatijoje

Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :